Index Vakbarát Hírportál

Szalagsérülést szenvedett, hosszabb kihagyás várhat Dárdai Palkóra

2023. szeptember 18., hétfő 15:48

A Hertha Berlin szűkszavú közleményben jelezte, hogy a német másodosztályban szereplő csapat magyar válogatott labdarúgója, Dárdai Palkó szalagsérülést szenvedett, így egyelőre nem edzhet.

A szerencsétlenebb forgatókönyv érvényesülhet Dárdai Palkó esetében. Az egyszeres magyar válogatott szélsőt a Hertha Berlin–Eintracht Braunschweig német másodosztályú bajnokin kellett kényszerűségből lecserélni, miután rúgást kapott a lábára. A találkozót követően édesapja, Dárdai Pál, a berlini klub vezetőedzőjeként arról beszélt, nem nézett ki jól a fia lába, háromnapos, de rosszabb esetben három hónapos kihagyás is lehet belőle.

A Hertha hétfőn közleményt adott ki a ballábas futballista állapotáról, az ebben leírtak szerint Dárdai Palkó nem úszta meg szalagsérülés nélkül, így pedig jelen pillanatban nincs bevethető állapotban, így az edzések és meccsek nélküle zajlanak egy ideig. Arra ugyanakkor nem tért ki a klub, hogy várhatóan milyen hosszú időt vesz igénybe a 24 éves futballista felépülése.

A szélső nyáron tért vissza Fehérvárról a Herthához, sajtóhírek szerint mintegy 350 ezer eurót fizettek ki a játékjogáért a berliniek. Az idősebb Dárdai testvér – két fivére, Márton és Bence szintén az első keret tagja – a 2023–2024-es idény eddigi mind a hét Hertha-tétmeccsén pályára lépett, a bajnokságban és a Német Kupában is egy gólt szerzett.

Dárdai Palkó múlt év novemberében a görögök elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a magyar felnőttválogatottban, ezt megelőzően a németeket képviselte utánpótlásszinten. 

A Hertha 3–0-s győzelmet aratott a vasárnapi mérkőzésen – a magyar válogatott játékosnak a 40. percben, egygólos hazai vezetésnél kellett lejönnie. Érdekesség, hogy 17 esztendős öccse, Dárdai Bence állt be a helyére. 

A berliniek hat forduló után a tabella 15. helyén állnak a másodosztályban. 

LABDARÚGÁS
NÉMET 2. BUNDESLIGA,
 6. FORUDLÓ
Hertha BSC–Eintracht Braunschweig 3–0  (2–0)

Rovatok