Index Vakbarát Hírportál

Fordulat Németországban, úgy fest, megvan a következő vezető

2023. szeptember 19., kedd 12:43

A Bild értesülése szerint minden kérdés tisztázódott, és Julian Nagelsmann lesz a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hazai rendezésű 2024-es Európa-bajnokság végéig.

Hétfőn este még arról szóltak a hírek, hogy a Bayern München korábbi trénerének egyáltalán nem áll érdekében elvállalni a nehéz helyzetben lévő együttes irányítását, lévén jelenlegi bére mintegy felét kapná csak meg, és nem lenne hosszú távon biztosított a munkája sem. 

A kapitányi tisztség azután vált szabaddá a négyszeres világbajnoknál, hogy menesztették Hansi Flicket – ilyen korábban még nem történt a nationalelfnél. 

A Bild úgy tudja, hogy keddre rendeződtek a kérdéses pontok, és a 36 éves Nagelsmann lesz az Eb végéig az új kapitány, és már csak a végső részleteket kell tisztázni.

A lap beszámolója szerint a havi fizetése 400 ezer euró körül mozog majd, ami azért valóban lényegesen kevesebb, mint amennyit a Bayerntől (évi 7 millió euró) kapna, ha nem dolgozna.

Müncheni szerződése felbontásával szabadon, átigazolási díj ellenében kerülhet a német válogatott kispadjára, de a Bayern sem jár rosszul, hiszen nem kell kifizetnie a 2026-ig érvényes egyezsége értelmében még meglévő mintegy 20 millió eurót az edzőnek.

A német válogatott rendezőként már biztosan résztvevője a 2024-es Európa-bajnokságnak, a formája viszont kifejezetten aggasztó volt, hiszen a menesztés előtt négy vereség mellett egy döntetlen volt a legutóbbi öt meccs mérlege, és az utolsó 17 meccsből csak négyet nyert meg.

Azóta a franciák 2–1-re legyőzésével megszakadt a negatív széria.

Rovatok