Index Vakbarát Hírportál

Megvan a lengyelek új szövetségi kapitánya, nem kellett messzire menni érte

2023. szeptember 20., szerda 10:28

Michal Probierz lett a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az 50 éves edző a portugálokkal korábban Európa-bajnoki címet nyert Fernando Santost váltotta a kispadon, utóbbit januárban nevezték ki, de mindössze hat mérkőzés jutott neki. A lengyel csapat legutóbb Albániától kapott ki 2–0-ra az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, ráadásul korábban Moldova és Csehország együttesétől is vereséget szenvedett.

A „szakítás” rendkívül problémás volt a felek között, mert ugyan Santos maradt volna a helyén, a Lengyel Labdarúgó-szövetség mindenképpen meneszteni akarta a szakembert, a sajtó szerint pedig a kemény harcnak titulált megbeszélésből utóbbi került ki győztesen.  

Már kinevezése idején is voltak olyan lengyel hangok, amelyek szerint Santos kinevezése a nemzeti csapat élére hatalmas hiba, mondván, a szakember által képviselt defenzív játékstílus nem kompatibilis a lengyel válogatottal. Az aggodalmak pedig valósnak bizonyultak, még annak ellenére is, hogy Lengyelország finoman szólva sem került nehéz selejtezőcsoportba – Csehország, Albánia, Moldova és a Feröer-szigetek mellé –, könnyen elképzelhető, hogy pótselejtezőre kényszerül.

Az eddig az U21-es válogatottat irányító Probierz októberben a Feröer-szigetek otthonában sorra kerülő Eb-selejtezőn mutatkozik be, majd együttese Moldovát fogadja – tekintett előre az MTI.

(MTI/Index)

Rovatok