Index Vakbarát Hírportál

Torinóban megállapítást nyert: Cristiano Ronaldo tévúton jár

2023. szeptember 21., csütörtök 15:55

A Juventus a torinói bíróságon aláírt papírral igazolta, hogy volt játékosa, Cristiano Ronaldo tévesen követeli éves fizetésének egyharmadát, mintegy 20 millió eurót. A labdarúgócsapat azt állítja, hogy a világjárvány alatt nem kötött olyan megállapodást volt portugál klasszisával, amelyre hivatkozva utóbbi behajthatná azt a pénzt, ami szerinte jár neki.

A torinói ügyészség megállapította, hogy a 36-szoros olasz bajnok és a játékosok közötti megállapodás nem sérült, hiszen a klub által garantál négyhavi bérből három kifizetés a vállalt feltételek melletti átütemezéssel teljesült. Kiemelték: annak idején társaihoz hasonlóan Ronaldo is beleegyezett az egyhavi gázsi elengedésébe, illetve a fennmaradó háromhavi későbbi időpontokban történő kifizetésébe.

Másokkal ellentétben azonban a portugál futballista már nem írta alá az erről szóló dokumentumot, így esetében éves fizetésének harmada maradt lógva a levegőben. Az ok nem ismert, de állítólag Cristiano Ronaldo ügyvédei tanácsolták azt, hogy ne írja alá a módosítást. Ezt a hírt azonban hivatalosan sosem erősítették meg az érintettek.

A másik ok, amellyel a Juventus cáfolja a futballista kijelentéseit, hogy az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes támadó 2021 nyarán, amikor a Manchester Unitedhez szerződött, aláírt egy papírt, miszerint

a torinói klubbal nincs semmilyen függőben lévő ügye, a Juventusnak tartozása és elszámolniavalója sincs felé.

Ahogy korábban már megírtukCristiano Ronaldo nemrégiben hangzatos kijelentést tett, miszerint a Juventus 19,9 millió euróval (7 milliárd forint) tartozik neki.

A tartozás a koronavírus-járvány idejére tehető, ennek során 2020 márciusában az olasz bajnokságot is felfüggesztették, emiatt pedig a klubok komoly bevételektől estek el. Utóbbiak arra kényszerültek, hogy csökkentsék játékosaik fizetését, amibe a Juventusnál az aranylabdás futballista is beleegyezett. Az Európa-bajnok portugál szerint a klub mindezek ellenére tartozik neki, és jogi útra terelte az ügyet.

Cristiano Ronaldo január óta a szaúdi al-Nasszr játékosa, amelynek színeiben már 26 alkalommal lépett pályára, 21 gólt szerzett és 7 asszisztot jegyzett.

Rovatok