Index Vakbarát Hírportál

Csalódottak a szerbek: véleményük szerint a Fradi futball-leckét tartott nekik

2023. szeptember 22., péntek 09:24

Csütörtök este győzelemmel kezdte az Európa-konferencialiga csoportkörét a Ferencváros labdarúgócsapata, a zöld-fehérek 3–1-re győzték le a szerb Csukaricskit a Groupama Arénában. A találkozó után a vendégek edzője a stadion hangulatát méltatta, míg a szerb sajtó szerint futball-leckét kapott csapatuk.

Mint ismert, a magyar rekordbajnok ugyan döcögősen kezdte a mérkőzést, a Csukaricski került előnybe az első félidő derekán, de hamar kapcsolt Dejan Sztankovics csapata, büntetőből egyenlített, majd a játékrész lezárásaként Owusu szépségdíjas góljával megszerezte a vezetést. A második félidőben tovább növelte előnyét a Fradi Aleksandar Pesics révén, kialakítva a 3–1-es végeredményt, összességében pedig magabiztos győzelmet aratott. Mivel a csoport másik mérkőzésén, a Genk–Fiorentina találkozón döntetlen született, így egy kör után az FTC áll kvartettje élén. 

A találkozó után Igor Matics, a vendégek vezetőedzője elmondta: nagyon sajnálja, hogy saját hibáikból kapták a gólokat, de az tagadhatatlan, hogy a Ferencváros megérdemelten nyert. A szerb szakember hozzátette, lenyűgözte a Groupama Aréna csodálatos hangulata, egyúttal reméli, hogy hazai közönsége előtt a Csukaricski fog győztesen kikerülni a párharcból. 

A szerb sajtó ennél egy fokkal azért borúsabban látja a helyzetet, a sportal.rs például arról írt, hogy 

a könnyű gólok ellenére a Ferencváros a játék minden területén ellenfele fölé emelkedett, és futball-leckét tartott a Csukaricski számára.

Hozzáteszik, hogy nem csak a Csukaricski miatt szomorkodhatnak, mivel ez a nemzetközi kupahét közel sem a szerb csapatoké volt: a Crvena zvezda szintén előnyből kapott ki a Manchester City otthonában, míg a Topolya vezetést szerzett, de végül vereséget szenvedett az EKL-címvédő West Ham United otthonában. 

A Konferencialiga csoportköre két hét múlva folytatódik, akkor a Ferencváros a csoportfavorit Fiorentina vendége lesz, míg a Csukaricsi a belga Genket látja vendégül. 

Ön szerint hogyan szerepel a Ferencváros az Európa-konferencialiga csoportkörében?

  • 7091
    A kvartett második helyezettjeként a playoffkörbe kerül.
  • 3153
    Lemarad a továbbjutásról, a harmadik helyen zár.
  • 2522
    Csoportelsőként zár, és rögvest a nyolcaddöntőbe jut!

Európa-konferencialiga, F csoport, 1. forduló

Ferencváros–Csukaricski (szerb) 3–1 (2–1)

Budapest, Groupama Aréna, 17 859 néző. V.: Cuadra (spanyol)

FTC: Dibusz – Botka (Sigér, 53.), S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Makreckis, Abu Fani (Romdan, 74.) – Owusu (Lisztes, 74.), Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás (Pesics, 67.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Csukaricski: Szamurovics – Sztevanovics (Rogan, 88.), Szubotics, Vranjes – Tosics, Nikcsevics (Jankovics, a szünetben), Sissoko, Docics (N. Sztankovics, 64.), Kovacs (Miladinovics, a szünetben) – Adetunji (Cvetkovics, Ivanovics. Vezetőedző: Igor Matics

Gólszerző: Varga B. (44. – 11-esből), Owusu (45+7.), Pesics (79.), ill. Ivanovics (27.)

Rovatok