Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona a 81. percben még kettővel égett, mégis nyert, és élre állt

2023. szeptember 23., szombat 16:01 | aznap frissítve

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 6. fordulójának szombati nyitó mérkőzésén a Girona hazai pályán 5–3-re kiütötte a Mallorcát, a Barcelona pedig a 81. perc után nyert 0–2-ről a Celta Vigót, így a két katalán csapat vezeti a tabellát.

Pedig nem indult rosszul a mérkőzés a szigetlakók számára, hiszen a 4. percben Vedat Muriqi büntetőjével a vendégek szereztek vezetést (0–1).

A katalán kiscsapat viszont az első negyedóra után elképesztően belelendült, és bár Sávio és Artem Dovbik lehetősége még kimaradt, David López egyenlített, majd Dovbik büntetőből fordított, és még Iván Martín és Yangel Herrera is betalált a szünet előtt. A második félidőben Sávio is betalált, ezzel már 5–1-re vezettek a hazaiak, a végjátékban Abdón Prats duplájával legalább a kozmetikázás összejött (5–3).

Ezzel az eredménnyel a Girona egy döntetlen mellett ötödször nyert, és megelőzte a vasárnap játszó Real Madridot a tabellán.

És ekkor még nem tudtuk, hogy lesz még ennél is nagyobb fordítás!

Egy másik katalán csapat, a legutóbbi két meccsét egyaránt 5–0-ra megnyerőBarcelona is hamar hátrányba került a hazai meccsén, Jorgen Strand Larsen révén a Celta Vigo a 19. percben megszerezte a vezetést (0–1).

A folyatatásban itt viszont nem a válaszgólok érkeztek, sőt, annak is örülhettek a gránátvörös-kékek, hogy a szünet előtt nem nyílt jobban az olló a felek között – ráadásul Frenkie de Jong még meg is sérült.

A 64. percben Ferran Torres nagy helyzetben kevéssel lőtt a bal alsó mellé, majd nem sokkal később ugyanő a rövid oldalon a hálóba lőtt – kívülről.

És amilyen a futball, ahelyett, hogy a Barcelona egyenlített volna, jött egy újabb vigói ellentámadás, amelynek végén a csereként beálló Anasztasziosz Duvikasz megduplázta az előnyt (0–2).

A 81. percben csak összejött a katalánok gólja, Robert Lewandowski a kapufa segítségével talált be Joao Félix indítását követően.

És ha egy üzlet beindul... Joao Cancelo előkészítése után Lewandowski egyenlített, majd a 89.-ben a Manchester Citytől érkező szélső védő a győztes gólt is megszerezte (3–2)!

La Liga, 6. forduló

Girona–Mallorca 5–3

Osasuna–Sevilla 0–0

Barcelona–Celta Vigo 3–2

21.00: Almería–Valencia

Az élmezőny állása: 1. Barcelona 16 pont (16–6), 2. Girona 16 (16–7), 3. Real Madrid 15/5 meccs (10–3), 4. Athletic Bilbao 13 (11–4)

Rovatok