Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiék újra nyertek a Premier League-ben, Kerkez Milos öngólt vétett

2023. szeptember 24., vasárnap 17:01

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) hatodik fordulójában a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool 3–1-re legyőzte hazai pályán a West Ham United csapatát, míg Kerkez Milos öngólt vétett a Bournemouthban, egyúttal csapata kétgólos vereséget szenvedett a Brighton ellen.

A hétközi nemzetközi kupamérkőzésen a Liverpool pihentette a magyar válogatott sztárját, Szoboszlai Dominik első alkalommal nem volt kezdőjátékos Jürgen Klopp csapatában a LASK Linz elleni El-csoportmérkőzésen, de a második félidőben lehetőséghez jutott. A Liverpool ugyan hátrányba került Ausztriában, de a második játékrészben magára talált, és végül begyűjtötte a három pontot. 

A vasárnapi, West Ham United elleni bajnoki mérkőzésen „helyreállt a világ rendje”, Szoboszlai Dominik újra a kezdőcsapat tagja volt, míg Jürgen Klopp legerősebb összeállításában küldte pályára csapatát. A Liverpoolhoz hasonlóan a londoni csapat is jól kezdte a szezont, három győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség állt öt fordulót követően David Moyes együttese neve mellett. 

Nos, de rátérve a mérkőzésre, a vendég csapat kezdett aktívabban, olyannyira, hogy a hetedik percben Alisson kapusnak már egy bravúrt is be kellett mutatnia, Tomas Soucek a tizenegyespont magasságából érkező fejese egyenesen a bal alsó sarokba tartott, de a brazil hálóőr hárított. 

Néhány perccel később a West Ham kapuja előtt alakult ki bonyodalom, Mohamed Szalah elé került a labda a tizenhatoson belül, az egyiptomit pedig abban a pillanatban buktatták, így büntetőhöz jutott a Liverpool. A pontrúgást maga a sértett, Szalah végezte el, és bombázott kíméletlenül a hálóba az elvetődő Areola kapus mellett, 1–0!

Az első félidő derekán Szoboszlai Dominik jutott lehetőséghez egy közepes távolságról elvégzett szabadrúgásnál, de a magyar válogatott középpályása a sorfalba rúgta a labdát, majd kicsivel később Szalah próbálkozhatott egy tökéletes labdaátvételt követően a kapu közeléből, de lövése elkerülte a célterületet. A félidő végén pedig jött a csattanó: Vladimir Coufal indult meg a jobb szélen, majd mértani pontossággal adta be a labdát a tizenhatos előterébe, melyre tökéletes ütemben érkezett Jarred Bowen, és megelőzve védőjét fejelt Alisson kapujába, 1–1. A szünetre így döntetlennel vonultak a felek. 

A második félidő elejét a West Ham kezdte aktívabban, Jarred Bowen pedig majdnem megszerezte második gólját, de ezúttal fejese középre tartott, így a labda Alisson kezei között végezte. Néhány perccel később viszont újra a londoniak hálója zörrent, Mac Allister tökéletes, mélységi indítást küldött Darwin Núnez felé, aki levegőből lőtt Areola mellett a kapuba, 2–1

Az uruguayi támadó kiváló formában futballozik, ez már a harmadik gólja volt a bajnokságban, míg az Európa-ligában is betalált. 

A vezető gól után a Liverpool ráült az eredményre, inkább a labdatartásra koncentrált, így nagy helyzet nem alakult ki a folytatásban. A végére viszont maradt még egy liverpooli gól, Andrew Robertson szögletét követően Virgil van Dijk fejelte vissza a labdát a kapu előterébe, amire Diogo Jota csapott le a leghamarabb, és passzolta a hálóba a játékszert. A végeredmény 3–1, ezzel pedig a Liverpool hat forduló után öt győzelemmel és egy döntetlennel áll. 

Szoboszlai Dominik végigjátszotta a mérkőzést, de a gólokban főszerepet ezúttal nem vállalt.  

Kerkez Milos öngólt vétett, vereség lett a vége

A vasárnap délután többi mérkőzésén a másik magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató Bournemouth ugyan vezetést szerzett Dominik Solanke révén a Brighton otthonában, de végül vereséget szenvedett. A hazaiak egyenlítő gólja Kerkez Milos révén született, a magyar válogatott védője öngólt vétett egy szerencsétlen mozdulat és a kapussal való kommunikáció hiánya következtében. 

A végeredmény 3–1 lett, a Bournemouth pedig még mindig nyeretlen a bajnokságban. 

Rendkívül fordulatos és szórakoztató mérkőzést hozott az észak-londoni derbi, tehát az Arsenal és a Tottenham csatája. Mindkét észak-londoni csapat kiválóan kezdte a szezont, megegyező pontszámmal és veretlenül várhatták a mérkőzést. Nem kellett sokat várni az első gólra, a 26. percben Bukayo Saka beadásába ért bele szerencsétlenül Cristian Romero, a labda pedig a vendégek kapujában kötött ki. 

Nem tartott sokáig az Arsenal vezetése, negyedórával később James Maddison hajszálpontos átadásába pöckölt bele Szon Heung-min, kiegyenlítve ezzel az állást. A második félidő elején egy kezezést követően büntetőhöz jutott az Arsenal, Saka pedig értékesítette a pontrúgást, de ezúttal is csak pillanatokig vezetett a hazai csapat. Egy hatalmas védelmi hibát követően Szon újra betalált, és egyenlített, mely egyben a végeredményt is jelentette.

A Chelsea hanyatlása tovább tart, Mauricio Pochettino csapata megint vereséget szenvedett hazai pályán, ezúttal az Aston Villától, így a londoni kékek hat forduló után mindössze öt ponttal szerénykednek. A játéknap utolsó mérkőzésén az újonc Sheffield United hatalmas verést kapott hazai pályán, mivel a Newcastle United 8–0-ra győzött a Bramall Lane-en. 

PREMIER LEAGUE, 6. FORDULÓ

Rovatok