Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai-kritika: kormányos a gépházban, technikája finom, akár a selyem

2023. szeptember 24., vasárnap 18:08

Lehet azt mondani, hogy Szoboszlai Dominik a szigetországi média „darlingja”, vagy korábbi állomáshelyei, Ausztria és Németország szóhasználatával „lieblingje”. Tehát kedvence, amire abszolút mértékben rászolgál a magyar válogatott csapatkapitánya, a Liverpool középpályása, aki a West Ham elleni 3–1-es győzelemnek is az egyik legfőbb kovácsa volt. Ezt a lapok kiváló érdemjegyei is tükrözik.

Már-már megszokott, hogy jó és nagyon jó osztályzatokat kap Szoboszlai Dominik a Liverpool soros mérkőzése után, ahogy most, a West Ham United ellen is remekelt a magyar válogatott csapatkapitánya, oroszlánrésze volt a 3–1-es győzelem kiharcolásában. Lássuk a brit online újságok érdemjegyeit:

Liverpoolworld.uk.com: – Ismét szembetűnő volt, milyen remekül passzolt, miközben ő volt a kormányos a Liverpool gépházában. Kár, hogy mindkét ígéretes szabadrúgását a sorfalba lőtte, biztosan bosszantja is, hogy nem célzott jobban.

Liverpoolecho.co.uk: 8  – Szünet előtt ő mozgatta a Vörösök gépezetét kiváló passzaival és kemény szereléseivel. Tökéletes és fegyelmezett produkció. Vérbeli Liverpool-játékos!

Goal.com: 7 Nagyszerűen osztogatott a középpályán. Szakadatlanul lenyűgözi az embert, attól kezdve, hogy a nyáron megérkezett az Anfieldre.

Thisisanfield.com: 7  A Premier League-ben eddig egy percet sem hiányzott, olyan magától értetődő természetességgel lépett szintet az RB Leipzigből a Liverpoolba, mintha ez lenne a világon a legegyszerűbb. A West Ham ellen mindegy volt neki, hogy a pálya jobb vagy a bal oldala, Curtis Jonesszal könnyedén csereberéltek. Határozottan csendesebb volt, mint az eddigi meccseken, de még így is megnyerte a párharcait fizikummal és ügyességgel, és több labdaérintése (102) volt, mint bárki másnak a pályán.

90min.com: 7  Ennyire jó, nem igaz?! Szoboszlainak ezúttal sem volt egyetlen rossz mozdulata a pálya közepén.

Rousingthecop.com: 7 – Olyan finom a technikája, akár a selyem. Most is ő volt valamennyi Liverpool-akció középpontjában, tengelyében, a West Ham játékosai képtelenek voltak tartani a magyart.

Eurosport.com: 6 (Szóbeli bírálat nélkül)

Szoboszlai két szabadrúgása, amely elakadt a sorfalban

Anfieldwatch.co.uk: 7 – Határozottan a csapat legegyenletesebb, legjobb teljesítményt nyújtó játékosa. Pechje volt, hogy szabadrúgásból kétszer is a sorfalat találta telibe. (A következő már biztosan bemegy!) Gyönyörű gólpasszt adott Curtis Jonesnak, kár, hogy a játékos lesen volt. Duzzad az energiától, rengeteg labdát szerzett vissza.

Skysports.com: 8 (Csak egy osztályzat, de az jeles!)

(Borítókép: John Powell / Getty Images)

Rovatok