Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik elképesztő bombájával fordított a Liverpool – videó!

2023. szeptember 27., szerda 22:26

Szoboszlai Dominik hatalmas góljával fordított a Liverpool az angol labdarúgó Ligakupa 3. fordulójában, az együttes végül 3–1-re győzött a Leicester City ellen, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

A „vörösök” a 2016-os bajnok ellen léptek pályára szerdán, és kerültek villámgyorsan hátrányba Kasey McAteer góljával (0–1).

Hiába a 15 hazai lehetőség, a Mersey-parti csapat egyikkel sem tudott élni, így hátránnyal vonulhatott a szünetre.

A fordulást követően viszont rögvest jött a válasz Cody Gakpo révén, a 70. percben pedig a fordítás is összejött, a 65. percben beálló Szoboszlai Dominik 20 méterről lőtte szét a jobb felső sarkot (2–1).

A magyar válogatott csapatkapitányának ez volt a második gólja a Mersey-parti csapatban, korábban a bajnokságban az Aston Villa hálóját vette be – ugyancsak remek lövéssel.

A végjátékban Diogo Jota is eredményes volt, így a Liverpool végül 3–1-re megnyerte a találkozót, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az Arsenal Reiss Nelson meccs elején szerzett találatával múlta felül idegenben a Brentfordot, a Chelsea-ben Nicolás Jackson döntött a Brighton ellen, Kerkez Milosék (Bournemouth) pedig 2–0-ra verték a Stoke Cityt.

Nem jutott viszont tovább a bajnok, FA-kupa-, Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-győztes Manchester City, a Newcastle United ugyanis Alexander Isak góljával 1–0-ra megverte az „égszínkékeket”.

A nyolcaddöntő mezőnye

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok