Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai jobb Messinél, világszám volt a gólja

2023. szeptember 28., csütörtök 05:47 | aznap frissítve

Szoboszlai Dominiknek egy 25 perces beugrás, vagy ahogy a filmiparban mondják, cameo szerep is elegendő volt ahhoz, hogy kivívja pályafutása eddigi legnagyobb dicséretét az egyik meghatározó liverpooli honlap újságírójától. Az angol média osztályzatai között 9-esek is előfordulnak, a jelzők között hemzsegnek a szuperlatívuszok a Leicester elleni 3-1-es Ligakupa-győzelem után.

Beugrás a 65. percben, a nagy elődöt, Steven Gerrardot idéző bombagól (a második a Liverpool színeiben), majd majdnem még egy, és egy összehasonlítás Lionel Messivel, a világ legjobb futballistájával. Nagyjából ez a hozadéka Szoboszlai Dominik szempontjából a szerdai, Leicester City elleni ligakupa-mérkőzésnek. A szigetországi média osztályzatai és a kiosztott jelzők világklasszis teljesítményt jeleznek. Íme az érdemjegyek:

Thisisanfield: 9. Ez a srác jobb Lionel Messinél! Döbbenetes bombagól, amire Steven Gerrard is büszke lett volna, és amit pár perccel később majdnem megismételt. Micsoda futballista!

Szoboszlai teljesítményével egyenértékű a mérkőzés után a televíziónak adott nyilatkozata. Tökéletes angolság, visszafogottság, szerénység, így kell viselkednie egy ifjú csillagnak a kamerák előtt! 

„Hát igen, amióta a csapatnál vagyok, mindig ez van, hogy az elején hátrányba kerülünk, viszont utána jól reagálunk a bekapott gólra, és fordítunk – mondta Szoboszlai a sorozatban negyedik 3–1-es győzelmet követően. – Nem számít, ki van a pályán, kit cserél be a mester, a végén mindig győzünk, és megvan a három bajnoki pont vagy a továbbjutás a következő fordulóba. Ahogy mondtam, nem érdekes, ki játszik és ki nem, mindenki tudása legjavát akarja nyújtani, mindegy, hogy a fiatalok vagy a tapasztalt, idősebb játékosok. Igazi csapat vagyunk, egy nagy csapat, Igen, még fiatal vagyok, és mindig az első perctől a pályán szeretnék lenni, de mindenki megérdemli a lehetőséget, hogy kezdjen. A srácok tényleg kitettek magukért, és ha csereként kell bejönni, akkor megpróbálunk jól beszállni a játékba. A gólom? Hát igen, tényleg nagyon különleges volt, azt nem tudom, hogy pályafutásom legszebb gólja volt-e, mert a válogatottban és Salzburgban is rúgtam egy-két emlékezetes gólt, de az biztos, hogy ott van a legszebbek között.

A riporter megkérdezte, vajon felülmúlta-e Szoboszlai várakozásait az álomszerű idénykezdet.

„Csak teszem a dolgomat, keményen dolgozom, mindig készen állok, hogy harcoljak a csapatért, a szurkolóinkért és önmagamért. És mivel sok lehetőséget kapok a játékra, igyekszem ezt meghálálni. Ahogy már mondtam, a többi fiatal is remekül játszott ma este, annak ellenére, hogy az első félidő nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Megesik az ilyesmi, de az a legfontosabb, hogy jól reagáltunk, jó szellemben jöttünk ki a második félidőre, Cody (Gakpo – a szerk.) révén gyors gólt rúgtunk, Ryan (Gravenberch) és Endo is remekelt, mindenki kitett magáért a csapatban."

A kérdező megemlítette, hogy a Chelsea elleni döntetlen óta csak győz a csapat, akár a bajnokságban, akár a nemzetközi porondon vagy a Ligakupában.

Meddig tartható ez a remek sorozat?

„Egyenként vesszük a mérkőzéseket, mindig csak a következőre gondolunk, nem tekintünk túlságosan előre. Természetesen egyetlen meccset sem akarunk elveszíteni, de realistának kell lennünk. Szombaton megyünk a Tottenhamhez, nehéz lesz, de el akarjuk hozni a három pontot Londonból."

A Ligakupa nyolcaddöntőjében a Liverpool a Bournemouthszal, Kerkez Milos csapatával találkozik.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik a Leicester City elleni gólja után. Fotó: Matt McNulty / Getty Images)

Rovatok