Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros középpályása Mohamed Szalahot is megelőzi egy mutatóban

2023. szeptember 29., péntek 11:53

A labdarúgók piaci értékére szakosodott, de átfogó statisztikákkal is rendelkező Transfermarkt adatai alapján a 2023–2024-es bajnoki idényben az eddigi mérkőzések alapján a Ferencváros középpályása, Mohammed Abu Fani osztotta ki a legtöbb gólpasszt.

Az európai labdarúgó-bajnokságok összesített gólpasszlistáját a Ferencváros izraeli középpályása, Mohammed Abu Fani vezeti – olvasható le a Transfermarkt adataiból. Az FTC nyáron igazolt 25 éves labdarúgója legutóbb a hétközi, első fordulóból bepótolt Kecskemét elleni mérkőzésen állt be csereként, majd adott gólpasszt szögletből Sigér Dávidnak. 

A KTE elleni volt Abu Fani hatodik bajnoki meccse a Ferencváros kötelékében, amely alatt a hetedik gólpasszát osztotta ki. Korábban a Fehérvár elleni bajnokin három, a Paks ellen kettő, míg a Kisvárda ellen egy asszisztot jegyzett. Ezzel az izraeli középpályás jelenleg Európa trónján van, és vezeti a 2023–2024-es idényben adott gólpasszok számát. 

Hét gólpassza van ugyan az északír Cliftoneville támadójának, Rory Hale-nek és a szlovák AS Trencínben játszó Matus Kmetnek is, de ők nyolc meccsen érték el ezt a számot, ezért vezeti a listát Abu Fani – hívta fel a figyelmet az nso.hu.

Egyébként a topligákban szereplő játékosok közül Szoboszlai Dominik csapattársa, Mohamed Szalah áll az élen hat bajnokin négy gólpasszával, de az összesített listán az egyiptomi klasszis csak a 25. 

Rovatok