Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo nem ismeri azt a szót, hogy kegyelem, ezúttal is könyörtelen volt

2023. szeptember 29., péntek 19:47

Az al-Nasszr 2–1-re győzött az al-Tai vendégeként a szaúdi Pro League 8. fordulójában, ezzel fellépett a dobogó harmadik fokára, csupán egyetlen ponttal lemaradva az éllovas al-Ittihadtól. Cristiano Ronaldo előbb kiosztott egy gólpasszt Anderson Taliscának, majd a 87. percben büntetőből volt eredményes.

A rossz szezonkezdés után magára talált az al-Nasszr és vele együtt Cristiano Ronaldo is. A portugál az előző fordulóban is oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből, az al-Ahlit ellen két gólt szerzett.

Remekül kezdett ezúttal is, a 32. percben egy szélről bepasszolt labdát pörgetett tovább Taliscának, aki egy-két igazítás után ballal lőtt a kapu jobb sarkába. 

Már úgy tűnt, hogy egyetlen gól dönti el a három pont sorsát, de a 79. percben Virgil Misidjan révén kiegyenlített az al-Tai. Maradt azonban még egy csavar a mérkőzésben, ugyanis a 84. percben egy kezezésgyanús szituáció után a játékvezető a VAR segítségével tizenegyest ítélt. A labda mögé természetesen Cristiano Ronaldo állt. Braga kapus jobbra, a labda pedig balra. 

Az al-Nasszr ezzel a győzelemmel nyolc mérkőzés után a tabella 3. helyén áll, egy mérkőzéssel többet játszva, mint a mögötte sorakozók, de egy pontra megközelítve az éllovas al-Ittihadot. Ronaldo egyéni statisztikái is magukért beszélnek: 10 gól mellett öt gólpasszt adott a 38 éves csatár, és toronymagasan vezeti a góllövőlistát.

Rovatok