Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid erődemonstrációt tartott Katalóniában

2023. szeptember 30., szombat 21:27

A Real Madrid 3–0-ra nyert a Girona otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

Igen komoly feladat várt a Real Madridra a Girona elleni mérkőzésen, mivel szenzációval határos módon a katalán csapat vezette a tabellát hét fordulót követően, méghozzá nem is akármilyen játékkal. A Girona azzal a tudattal fogadta a fővárosiakat, hogy amennyiben újra győzelmet aratnak, visszaveszik az éllovas pozíciót a pénteken sikert elkönyvelő Barcelonától. 

Erre viszont, mint kiderült, sok esélyük nem volt, mivel a Real Madrid a 17. percben már meg is szerezte a vezetést Joselu révén. A rutinos spanyol támadó Jude Bellingham bal oldali beadása után lőtt a kapuba. Nem kellett sokáig várni, újra rezgett a Girona hálója, ezúttal Aurelien Tchouaméni fejelt a hálóba Toni Kroos szöglete után. 

A fordulást követően, közeledve a mérkőzés végéhez, az első gólt előkészítő Bellingham is eredményes volt, az angol válogatott középpályás visszakapta a kölcsönt Joselutól, és passzából állította be a 3–0-s végeredményt. Carlo Ancelotti csapata így visszavette a vezetést a spanyol bajnoki tabellán, a Girona pedig maradt a harmadik. 

La Liga, 8. forduló

Később:

Vasárnap játsszák:

Hétfőn játsszák:

Pénteken játszották:

Rovatok