Index Vakbarát Hírportál

A 35 éves klubikon „reaktiválásával” pótolhatja sérült sztárját a Bayern München

2023. október 1., vasárnap 16:20

A Bild információi szerint a 35 esztendős, nyár óta klub nélkül tengődő Jérome Boateng szerződtetésével próbálná pótolni a várhatóan hosszabb időre kidőlt Matthijs de Ligtet a Bayern München. A klub az értesüléseket nem kommentálta, azt azonban megerősítette, hogy a csapat korábbi játékosa edzéslehetőséget kapott a csapatnál.

Boateng 2021 nyarán hagyta el a Bayern Münchent, amelyben már-már klubikonná vált, hiszen kilenc bajnoki címben és két Bajnokok Ligája-győzelemben is főszerepet vállalt tíz szezon alatt. Később az Olympique Lyonhoz került, ám a francia csapatban rendszeres sérülései miatt nem tudott alapemberré válni, nem is hosszabbították meg a nyáron lejáró szerződését.

Érdekesség, hogy a német sajtóban néhány napja még a szintén sérüléshullám sújtotta, Éder Militaót óvatos becslések szerint is jövő márciusig elvesztő Real Madriddal boronálta össze Boatenget.

A rutinos játékosra a következő hónapokban pereskedés és meglehet, börtönbüntetés is vár, a bajor bíróság két hete határozott arról, hogy a 2021-ben lezárult bántalmazási ügyét – melyben eredetileg 1,8 millió eurós pénzbírságot kapott – elölről kell kezdeni.

Mindenesetre képet tanúsítják, a 35 esztendős játékos vasárnap valóban a Bayern edzőközpontjában tréningezett – azon játékosokkal együtt, akik nem, vagy csak kevés játéklehetőséget kaptak az RB Leipzig elleni szombati rangadón.

Rovatok