Index Vakbarát Hírportál

Sokkoló jelenetek után szakították félbe az Ajax bajnokiját

2023. október 1., vasárnap 11:37

Súlyos fejsérülést szenvedett Etienne Vaessen, az RKC Waalwijk kapusa, ami miatt a hajrában meg kellett szakítani az együttes Ajax elleni bajnokiját a holland élvonal 7. fordulójában.

Hollandiai beszámolók szerint Vaessen az amszterdamiak támadójával, Bryan Brobbey-val való ütközése után azonnal elvesztette az eszméletét (a felvételek alapján a támadó egy vétlen mozdulattal arcon rúgta a kivetődő kapust).

A közönség soraiban fokozta az aggodalmat, hogy a játékostársak már akkor könnyezni kezdtek, amikor az egészségügyi stáb megkezdte a játékos ápolását, míg a szervezők igyekeztek kifeszített leplekkel eltakarni a történéseket. 

A kapust hosszas ápolás után végül hordágyon vitték le a pályáról – utóbbi beszámolók szerint ekkor már magánál volt –, a játékvezető pedig ezt követően úgy döntött, nem lesz folytatás, inkább lefújja a meccset.

Az a jelentések alapján még mindig nem egyértelmű, pontosan mi történt a kapussal, az RKC klubigazgatója, Frank van Mosselveld ugyanis arról nyilatkozott először, hogy „néhány pillanatra elvesztették a kapust”, de a későbbi jelentések már arról szóltak, nem kellett újraéleszteni Vaessent.

Sokkoló pillanatokat éltünk át, de a lényeg, hogy mikor lehozták a pályáról, már magánál volt. Igaz, azt nem tudta, mi történt vele

– nyilatkozta valamivel később ugyancsak Van Mosselveld.

Az ütközés pillanataiban a találkozó már a hajrában járt, az Ajax pedig 3–2-re vezetett. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a meccs – és így a három pont – sorsa.

Az elmúlt időszakban ez már a második olyan Ajax-meccs, amit meg kellett szakítani, a mélyrepülésben lévő, hét forduló után mindössze a 14. helyen álló amszterdamiak Feyenoord (0–4 a rotterdamiaknak) elleni rangadóját szurkolói rendbontások miatt kellett megszakítani, majd napokkal később befejezni.

Rovatok