Index Vakbarát Hírportál

Bellingham vezérletével intézte el a Real a Napolit, továbbra is mélyrepülésben az MU

2023. október 3., kedd 22:51 | aznap frissítve

Potyogtak a szebbnél szebb gólok a C csoportban a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában: a nap rangadóján a Real Madrid a Napoli otthonából hozta el a három pontot egy 3–2-es győzelemmel. A Manchester United mélyrepülése a Galatasaray ellen folytatódott, a Bayern München a Köbenhavn otthonában fordított és nyert végül 2–1-re.

Jude Bellingham nem tud leállni.

Négy év elteltével tért vissza Nápolyba Carlo Ancelotti, aki anno nem túl dicső körülmények között intett búcsút a Napolinak, ezúttal pedig még véletlenül sem szeretett volna dicsőségre okot adni a helyi szurkolóknak – elvégre a Real Madrid szakvezetőjeként három pontért érkezett a Diego Armando Maradona Stadionba.

Az olasz bajnok a Braga, a Real az Union Berlin legyőzésével kezdte a csoportkört, így a keddi játéknap legnagyobb rangadójának kérdése az volt, melyik csapat őrzi meg száz százalékos mérlegét mindössze két kör után, ha egyáltalán lesz ilyen a C csoportban...

Jó iramban indult a találkozó, mindkét csapatban megvolt a gólveszély és a 19. percben Leo Ostigard használta ki Kepa Arrizabalaga bizonytalanságát és fejelt az üresen maradt kapuba (1–0). A gól azonban csak még nagyobb lendületre sarkalta a Realt, amely a 27. percben Vinícius Jr. találatával egalizált – ezúttal a Napoli védelme, no meg a szemfüles, a hazai tizenhatos előterében labdát szerző Jude Bellingham asszisztált (1–1). A brazil szélső már a 16. BL-gólját szerezte a csapatban, ezzel beérte a Real történelmének ebből a szempontból eddigi legeredményesebb brazilját, Roberto Carlost.

Ezzel pedig még mindig nem volt vége az első félidőnek, hét perccel a madridi egyenlítés után ugyanis ismét Bellingham villant és egy jó harmincméteres szóló végén négy nápolyival a nyakán mattolta Alex Meret kapust (1–2). Az angol középpályás ezzel Cristiano Ronaldo óta az első olyan játékos lett, aki az első két Real-játékosként lejátszott BL-meccsén egyaránt betalált.

Fordulás után ismét a Napoli pillanatai következtek, amely az 54. percben hosszas videózás (és Nacho Fernández kezezése) után büntetőhöz jutott. Utóbbit Piotr Zielinski a kapufa segítségével értékesítette, így újfent egálra álltak a felek (2–2). Néhány pillanattal később Khvicha Kvaratskhelia lövésénél hördült fel a hazai közönség, ám a labda pusztán az oldalhálóba gabalyodott. Egy percre rá Zielinski villant, 25 méterről eleresztett átlövését bravúrral tolta ki Kepa.

Csakhogy az olaszok képtelenek voltak gólraváltani a lehetőségeiket, míg a 78. percben egy szöglet után a védők által kifejelt labdát Federico Valverde úgy bombázta 24 méterről a léc alá, hogy az kis híján tényleg kiszaggatta a hálót (2–3).

A Real a legutóbbi tizenhat olasz klubcsapattal megvívott BL-meccséből tizenötöt megnyert, úgy, hogy nyolcból nyolcszor aratott győzelmet idegenben!

Az A csoportban a Köbenhavn néhány pillanatra talán megrémisztette a Bayern Münchent, ugyanis az 56. percben Lukas Lerager révén megszerezte a vezetést. Ám a bajor sztárcsapat Jamal Musiala találatával előbb egyenlített, majd a 83. percben Mathys Tel góljával fordított is, így őrzi veretlenségét a kvartettben. A Manchester United épp fordított utat járt be a Galatasaray ellen: Rasmus Höjlund ugyan kétszer is előnyhöz juttatta az angolokat a meccs alatt, Casemiro kiállítása után a törökök fordítottak és 3–2-re nyertek az Old Traffordon, úgy, hogy még Mauro Icardi kihagyott tizenegyese is belefért a Galatának. Erik ten Hag a bajnokságban is botladozó együttesének így két kör után még nincs pontja a csoportban.

Nem az angol csapatok estéje volt ez, ugyanis az MU mellett az Arsenal is kikapott: a londoniak a Lens otthonában maradtak alul 2–1-re. Az Inter a Benficát verte, a PSV kétszer egyenlítve mentett pontot a Sevilla ellen.

A 94. percben jött a dráma, ismét kikapott Schäfer csapata

Megszerezte első BL-góljait a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin, az első győzelem az európai elitsorozatban azonban ennek ellenére is várat magára. A piros-fehérek remek első 35 percet hoztak össze a Braga ellen, és Sheraldo Becker duplájával 2–0-ra vezettek is. Csakhogy az első játékrész vége előtt egy kipattanóból Sikou Niakaté szépített, majd a második játékrészben Bruma egy szöglet utáni, tökéletesen eltalált átlövéssel egyenlített is (2–2).

Az egyenlítő gól után ismét az Union akarata érvényesült jobban, de hiába nyomott a berlini alakulat, nemhogy a győzelmet, végül pontot sem tudott szerezni: a 94. percben André Castro lapos, jobb alsó sarokba surranó lövésével ugyanis fordított és elvitte a három pontot Németországból a portugál csapat (2–3).

A korábbi ferencvárosi közönségkedvenc, Aissa Laidouni bő 30 percet kapott csereként a második félidőben.

Az Union Berlin a csoportkör első fordulójában, a Real Madrid otthonában ugyancsak a második félidő hosszabbításában kapott góllal maradt alul.

A nap másik, 18 órakor kezdődött meccsén a Real Sociedad az első félidőben született gólokkal 2–0-ra nyert a Salzburg otthonában.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A csoport:
Manchester United (angol)
Galatasaray (török) 23 (11)
FC Köbenhavn (dán)
Bayern München (német) 12 (00)
Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Köbenhavn 1, 4. Manchester United 0

B csoport
Lens (francia)
Arsenal (angol) 21 (11)
PSV Eindhoven (holland)
Sevilla (spanyol) 22 (00)
Az állás: 1. Lens 4 pont, 2. Arsenal 3, 3. Sevilla 2, 4. PSV 1

C csoport
SSC Napoli (olasz)
Real Madrid (spanyol) 23 (12)
Union Berlin (német)
Braga (portugál) 23 (21)
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Napoli és Braga 3
3 (44), 4. Union Berlin 0

D csoport
Internazionale (olasz)
Benfica (portugál) 10 (00)
Salzburg (osztrák)
Real Sociedad (spanyol) 02 (02)
Az állás: 1. Real Sociedad 4 pont (3
1), 2. Internazionale 4 (21), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0

Rovatok