Index Vakbarát Hírportál

Az egész Ekl-csoportkör legjobb formában lévő csapata a Fradi

2023. október 5., csütörtök 11:44

Az egész Európa-konferencialiga-csoportkör legjobb formában lévő együttese a Ferencváros, derül ki a sorozat közösségi oldalán megosztott statisztikából.

A magyar bajnok mellett a Fenerbahce nyerte meg egyaránt a legutóbbi öt (bajnoki és nemzetközi kupás) mérkőzését, a török együttes 16–3-as gólkülönbséggel, a zöld-fehér gárda pedig 17–4-es gólkülönbséget tud ezeken felmutatni, és volt még közte egy 8–0-s Magyar Kupa-diadal is.

A Ferencváros a Puskás Akadémia elleni vereség (1–2) óta mind a tíz tétmeccsét behúzta (40–6), a KÍ elleni hazai BL-fiaskó (0–3) óta pedig 14 győzelem mellett az említett, felcsútiak elleni zakó az előző 15 meccs mérlege (58–12 a legutóbbi 15 meccsen).

Remek mutatók, de a tárgyilagosság kedvéért jegyezzük meg, hogy a Fenerbahce még jobban áll: a török együttes ugyanis idénybeli mind a 14 meccsét megnyerte, 42–6-os gólkülönbséggel!

Az Ekl top 10-es listáján szerepel a Fradi csütörtöki ellenfele, a Fiorentina is, az olasz együttes az Intertől elszenvedett 0–4 után a legutóbbi öt tétmeccsén három győzelemmel és két döntetlennel a kilencedik legjobb formában lévő gárda a csoportkörösöket tekintve.

Az esti ellenféllel kapcsolatos írásunkat itt olvashatja el!

Ön szerint hogyan szerepel a Ferencváros az Európa-konferencialiga csoportkörében?

  • 7091
    A kvartett második helyezettjeként a playoffkörbe kerül.
  • 3153
    Lemarad a továbbjutásról, a harmadik helyen zár.
  • 2522
    Csoportelsőként zár, és rögvest a nyolcaddöntőbe jut!

Rovatok