Index Vakbarát Hírportál

Pep Guardiola: Rico Lewis az egyik legjobb játékos, akit valaha edzettem

2023. október 5., csütörtök 09:49

Pep Guardiola, a címvédő Manchester City vezetőedzője azt mondta az RB Leipzig elleni győztes Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés után, hogy Rico Lewis az egyik legjobb futballista, akit valaha edzett – írja az MTI

A 18 éves játékos oroszlánrészt vállalt az angolok szerdai, 3–1-es lipcsei sikeréből, amellyel a csapat százszázalékos két forduló után.

Lewis, aki az előző szezonban mutatkozott be a City első csapatában, gólpasszt adott Phil Fodennek a vendégek első találata előtt, és az egész meccsen a gárda motorja volt.

Micsoda játékos! Tizennégy-tizenöt éve vagyok vezetőedző és Barcelonában volt szerencsém a világ egyik legjobb játékosát edzeni – mondta Guardiola Lionel Messire utalva. – Aztán most találtunk egy ilyen labdarúgót, aki védekező középpályásként ilyen jól mozog. Ő az egyik legjobb, akit valaha edzettem.

A szakember hozzátette: Lewis szerény, nem sokat beszél, s bár eddig nem kapott sok játéklehetőséget, a folytatásban biztosan fog.

Guardiola azt mondta, a Wolverhampton otthonában elszenvedett bajnoki vereség után fontos volt, hogy ismét győzelmet ünnepelhessenek.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt nélkülöző RB Leipzig trénere, Marco Rose úgy fogalmazott: elégedett a csapata teljesítményével, de a rivális megérdemelten nyert.

A Manchester City megérdemelte a győzelmet még úgy is, hogy a 83. percben még 1–1 volt az állás és reménykedtünk benne, hogy kitartunk. A szünet után jók voltunk és egyenlítettünk, majd nyílt játék zajlott, de aztán a City a végén óriási nyomás alá helyezett bennünket. A legjobbtól tanulhattunk

– mondta a németek trénere.

A G csoportot a címvédő vezeti hat ponttal, a második lipcseieknek három pontjuk van.

Rovatok