Index Vakbarát Hírportál

Keretet hirdetett az újdonsült német kapitány, több meglepetést is tartogatott

2023. október 6., péntek 11:44

Több mint két év szünet után újra meghívót kapott a német labdarúgó-válogatottba Mats Hummels – derült ki a nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann kerethirdetésén.

Julian Nagelsmann, a németek új szövetségi kapitánya pénteken ismertette első névsorát, melybe bekerült a Borussia Dortmund 34 éves világbajnok védője is, aki ezt megelőzően legutóbb a 2021-es Európa-bajnokságon képviselte hazáját, többek között a magyarok ellen 2–2-re végződött csoportmeccsen.

Nagelsmann a stuttgarti Chris Führich, a leverkuseni Robert Andrich és az Union Berlinben játszó Kevin Behrens személyében három újoncot hívott meg az együttesbe, amely október 14-én az egyesült államokbeli Hartfordban játszik a házigazda amerikaiakkal, három nappal később pedig Philadelphiában a mexikóiakkal felkészülési mérkőzést.

A németek házigazdaként készülnek a jövő évi Európa-bajnokságra, melyre jó esélye van kijutni a magyar válogatottnak is: Marco Rossi csapata jövő szombaton kvalifikációs csoportja éllovasaként a szerbeket fogadja a Puskás Arénában.

Nagelsmannt két hete nevezték ki szövetségi kapitánynak, miután elődjét, Hansi Flicket a sorozatos gyenge eredmények miatt menesztették.

Rovatok