Index Vakbarát Hírportál

Újabb kiábrándító pofonba szaladt bele Kerkez Milos csapata a Premier League-ben

2023. október 7., szombat 18:04

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) nyolcadik fordulójában a magyar válogatott Kerkez Milost foglalkoztó Bournemouth megint vereséget szenvedett, most az Everton otthonában, így továbbra is kieső helyen áll a tabellán. A játéknap további mérkőzésein a Manchester United a hosszabbítás perceiben fordított a Brentford ellen.

Ezúttal sem várt könnyű feladat a Kerkez Milossal a kezdőcsapatban felálló Bournemouthra, mivel azok után, hogy múlt hétvégén kiütéses vereséget szenvedett az Arsenaltól, most idegenben, az egyébként szintén gyengélkedő Everton otthonában bizonyíthatott. Az Everton két héttel ezelőtt bravúrgyőzelmet aratott a Brentford otthonában, de a Bournemouth ezt még nem mondhatta el magáról, nyeretlenül a bajnokság végén kullogott. 

A szombat délutáni találkozót a hazai pályán játszó Everton kezdte aktívabban, majd a nyolcadik percben a Bournemouth rendkívül felelőtlenül adta le saját térfelén a labdát, amelyre James Garner csapott le, cipelte egy ideig, majd a tizenhatos előteréből hajszálpontosan lőtte ki a jobb alsó sarkot, 1–0.

Alig kezdődött el a mérkőzés, rögtön hátrányban találta magát Kerkez Milos csapata. A 13. percig kellett várni az első vendégpróbálkozásra, akkor Dominic Solanke lőtt, de a célterületet sem találta el, a labda a kapu jobb oldala mellett hagyta el a játékteret. Az első játékrész feléhez közeledve újra az Everton helyezett nyomást ellenfelére, futószalagon jöttek a hazai sarokrúgások, de stabil lábakon állt a Bournemouth védelme, és elhárította a veszélyt. 

A 28. percben Ryan Christie lőtt ígéretes távolságból, de hazaiak blokkolták a lövést, majd ezúttal a Bournemouth próbálkozhatott többszöri alkalommal sarokrúgással, de egyikből sem alakult ki veszélyesebb lehetőség. Nem úgy, mint szűk 10 perccel később, mikor az Everton megduplázta előnyét. Jack Harrison szépségdíjas gólt szerzett, kapásból, a tizenhatosról lőtte a labdát pontosan a felső léc alá, 2–0

Sőt, az első félidő hosszabbításában tovább növelhette volna előnyét a hazai csapat, de végül maradt a 2–0-s eredmény. Ezen állás viszont nem sokáig maradt a kijelzőn, mivel a 60. percben Harrison lövését még blokkolták a védők, a kipattanót viszont Doucoure kíméletlenül a hálóba rúgta, 3–0

Ezzel minden bizonnyal eldőltek a lényegi kérdések, Kerkez Milost pedig a 67. percben lecserélték. 

A folytatásban további gól nem esett, a Bournemouth folytatta reménytelen teljesítményét, egy újabb kiábrándító pofonba szaladt bele, és továbbra is kieső helyen áll az angol élvonalban. Mindössze a szintén nyeretlen, újonc Sheffieldet előzi meg. 

A sírból nyert mérkőzést a United

A játéknap további mérkőzésein sokáig úgy tűnt, hogy az Erik ten Hag vezette Manchester United újabb kiábrándító eredménybe szalad bele azok után, hogy a legutóbbi két mérkőzését elvesztette hazai pályán. Most az Old Traffordra a finoman szólva sem csúcsformában lévő Brentford látogatott, de ez sem akadályozta meg abban a vendégcsapatot, hogy a 26. percben Mathias Jensen megszerezze a vezetést. A dán középpályás tizenhatos előteréből leadott lövése André Onana kezei alatt talált utat a hálóba, csúnyán mellényúlt a United kapusa. 

A United a félidő hátralévő részében ugyan többször próbálkozott a gólszerzéssel, de az egyenlítés nem jött össze, így vendégvezetéssel fordultak a felek. Egyre kilátástalanabb volt a manchesteriek játéka, amely a második félidőben sem változott, de amikor már úgy tűnt, hogy egy újabb vereség lesz a vége, Scott McTominay a 93. percben egyenlített. És ez még mindig nem volt minden! 

A ráadás utolsó percében a kapu előterébe érkező labdára McTominay csapott le, és csúsztatott a hálóba, 2–1! 

Ezzel a Manchester United a mérkőzés utolsó három percében fordított, és húzta be a három pontot.

A Chelsea hátrányból állt fel az újonc Burnley otthonában, és nyert végül 4–1-re. Ezzel Mauricio Pochettino csapata sorozatban második győzelmét aratta a bajnokságban.

A szombati játéknap első mérkőzésén egyébként a Tottenham emberhátrányban szerezte meg a győzelmet az újonc Luton ellen, ezzel a londoniak továbbra is veretlenek, és ideiglenesen átvették a vezetést a tabellán. Mint ismert, a címvédő Manchester City szombaton lép pályára az Arsenal otthonában a nyolcadik forduló rangadóján. 

A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool szintén vasárnap a Brighton stadionjában vendégeskedik. 

Premier League, 8. forduló

vasárnap játsszák:

Rovatok