Index Vakbarát Hírportál

Ha Szoboszlain múlik, simán győz a Liverpool

2023. október 8., vasárnap 18:56 | nyolc hónapja frissítve

Szoboszlai Dominik, a nagy liverpooli közönségkedvenc további rajongókat szerzett magának ezzel az újabb komplett, akciódús teljesítménnyel. A Brighton elleni 2–2-es mérkőzésen a két gólt szerző Mohamed Szalah után/mellett ő volt a „vörösök” legjobbja, és tényleg csak a balszerencse, illetve Gravenberch számlájára írható, hogy elmaradt a győzelem és az első Szoboszlai-gólpassz.

Gondolhatnánk, hogy az angol média kedvence Szoboszlai Dominik, és ezért kap folyton kiváló osztályzatokat a szigetországi online és nyomtatott tömegkommunikációs eszközöktől. De az a helyzet, hogy tényleg meccsről meccsre remekel a magyar válogatott csapatkapitánya, és ezért értékelik igen magasra a produktumát.

Ahogy a Brighton elleni 2–2-es döntetlen alkalmával is.

Mindkét liverpooli gólban benne volt, az elsőnél tőle indult az akció, a másodiknál őt rántották le a tizenegyesnél.

 Gravenberch kihagyott helyzete 1:20-nál

Gravenberchnek „gólpasszt” adott, de a holland az üres kapu helyett a lécet trafálta telibe. Így továbbra is várat magára Szobo első PL-asszisztja. Nem a saját hibájából...

Nézzük az érdemjegyeket!

Goal.com: 7  – Ismét egy lenyűgöző teljesítmény. A hibátlan letámadás vezetett a megítélt büntetőhöz, továbbá remek hosszú átadásai, kiugratásai voltak.

Thisisanfield.com: 6 – Egyike a kevéssé domináns játékainak. Ennek ellenére remek villanásai akadtak a középpályán. Amikor a vörösök rátaláltak a folyamatos passzjátékukra, azok az akciók mindig a 8-ason keresztül mentek. Igazán balszerencsés volt, hogy nem jegyezhetett fel egy gólpasszt, mert Diaz elhibázta az üres kaput. (Téved a site krónikása, Gravenberch volt az  – a szerk.)

Liverpool.com: 7 –  Néhány tényleg fantasztikus megmozdulás, továbbá eszméletlenül sok futás. Elképesztő módon nem jegyezhettük fel első asszisztját, amikor Ryan Gravenberch nem találta el az üres kaput, csak a lécet.

90min.com: 8 – A nagy közönségkedvenc további rajongókat szerzett magának ezzel az újabb komplett, akciódús teljesítménnyel. 

Liverpoolecho.co.uk: 6   Ezúttal a középpálya bal oldalán kezdett, és ritkán ért labdához addig, amíg az egyenlítő gólban döntő szerepet nem játszott. Aztán ő harcolta ki a büntetőt, sokkal élénkebb lett, amikor áthúzódott a jobb oldalra. Kapott egy sárga lapot.

Sussexexpress.co.uk: 7  – Ezúttal kissé előretoltan játszott. Csendes volt az első félidőben, de komoly része volt Szalah egyenlítő góljában, ő indította a támadást. No és a tizenegyes előtt őt faultolták. Remek beadását Gravenberchnek gólra kellett volna váltania. A March elleni kemény belemenésért sárga lapot kapott.

Punditfeed.com: 7  – Minden pozitív cselekmény, amit a Liverpool bemutatott, a magyar játékoson ment keresztül. 

Anfieldwatch.co.uk: 7  –  Az első félidőben ő vezette a letámadást, amikor nem igazán jellemezte a kohézió a Liverpoolt. Sokkal jobb volt a második félidőben, amikor egy kissé hátrébb húzódott, és jól vett részt az összjátékban, ahogy egyébként szokott is Szalah-val és Alexander-Arnolddal a jobb oldalon. Peches volt, hogy nem hozott össze egy gólpasszt, amikor lapos beadását Gravenberch a lécre lőtte a második félidő elején.

Uk.news.yahoo.com: 7  –  Előretoltan játszott az első félidőben, ekkor viszonylag passzív volt, de tőle indult el az egyenlítő gól. A tizenegyes előtt pedig őt rántották le. Nagyszerű beadását Gravenberchnek be kellett volna rúgnia. Kapott egy sárgát.

Thenationalnews.com: 7 – Fantasztikus letámadás a tizenegyes előtt. Megtette a magáét a középpálya forgatagában.

Anfieldindex.com: 7   A magyar válogatott csapatkapitánya félelmetes győzni akarással kezdett, a testbeszéde ragályos volt, és ahogy járőrözött a középpályán üres folyosókat keresve, hát ez félelmetes volt. Szükség lenne tőle több gólra és gólpasszra, de így is minden rendben van.

Nbcsports.com: 7,3   Nincs értékelés, csak osztályzat.

Vavel.com: 8  – Újabb remek teljesítmény a magyartól, rengeteg akcióval. Lenyűgöző a bajnokság korai szakaszában. Ő harcolta ki a büntetőt, és majdnem összehozott egy gólpasszt a Gravenberch elé tálcán kínált beadással. Igazi gyönyörűség nézni a passzjátékát. 

Sportskeeda: 6  –  Szoboszlai nagyszerű box-to-box produkciót nyújtott, mind a támadásban, mind a védekezésben. Négy gólhelyzetet alakított ki, többet, mint bárki más a meccsen. Kapott egy sárga lapot.

Eplindex.com: 8  – A  liverpooli középpálya dinamója. Ha nála van a labda, valami mindig történni fog.

Eurosport.cm: 8  – Csak egy kiváló osztályzat, szöveges értékelés nélkül. Rajta kívül csak a kétgólos Szalah kapott nyolcast.

Rovatok