Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiék a hajrában bukták el a három pontot, ismét kikapott a Man. City

2023. október 8., vasárnap 17:04 | aznap frissítve

A Szoboszlai Dominikot végig foglalkoztató Liverpool 2–2-es döntetlent játszott a Brighton vendégeként, míg a címvédő Manchester City minimális különbséggel alulmaradt az Arsenal otthonában az angol labdarúgó-bajokság 8. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A mérkőzés 20. percében a házigazdák szereztek vezetést – a 21 éves elefántcsontparti Simon Adingra volt eredményes –, de a vendégek még a szünet előtt Mohamed Szalah duplájával fordítottak. A kiváló formában lévő egyiptomi klasszis hat perc alatt kétszer volt eredményes, második találatát büntetőből szerezte.

A 67. percben Szoboszlai – buktatásért – elkönyvelhette az amúgy mezőnyjátékot és helyzeteket tekintve is kiegyenlített összecsapás első sárga lapját, majd a 78. percben Lewis Dunk góljával egalizáltak a házigazdák.

A Brighton sorozatban negyedik tétmeccsén maradt nyeretlen, két vereség után másodszor ért el döntetlent. A Liverpool a múlt heti, nagy visszhangot kiváltó londoni vereség után – a Tottenham otthonában kapott ki 2–1-re – egy ponttal lett gazdagabb.

A Pool a nyolcadik mérkőzését követően 17 ponttal áll (5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség), a magyar válogatott csapatkapitánya, ahogyan az előző hét forduló mindegyikében, úgy ezúttal is az első perctől az utolsóig a pályán volt a vörösöknél.

Legutóbbi négy tétmeccséből a harmadik veszítette el a Manchester City 

A forduló rangadóján a címvédő Manchester City minimális különbséggel alulmaradt az Arsenal otthonában. A jó iramú, rendkívül színvonalas találkozó egyetlen gólját a 86. percben Gabriel Martinelli szerezte.

A Manchester City legutóbbi négy tétmérkőzésén harmadszor maradt alul egygólos különbséggel, ebből másodszor a PL-ben. Josep Guardiola együttese hat győzelem után tévesztett lépest a pontvadászatban, és maradt pont nélkül immár másodszor. A bajnoki szezonban először maradt szerzett gól nélkül a Man. City.

Premier League, 8. forduló

Rovatok