Index Vakbarát Hírportál

16 éves tehetsége vezérletével kétgólos hátrányból állt fel a Barcelona

2023. október 9., hétfő 09:17

A Bajnokok Ligájában is érdekelt Barcelona a hajrában mentette döntetlenre mérkőzését a kiesőhelyen álló Granada stadionjában a spanyol labdarúgó-bajnokság (LaLiga) kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Nem indult jól a mérkőzés a Barcelona számára, mivel a középkezdést követően Gavi elvesztette a labdát, melyből pillanatok alatt gólt szerzett a Granada, így alig tartott egy percig a mérkőzés, máris hátrányban volt Xavi Hernández csapata. 

A folytatásban a második gólját is megszerezte Bryan Zaragoza, a 29. percben Gumbau passzából volt eredményes, ezzel már 2–0-ra vezetett a Granada. Éppen a félidő előtt zárkózott a Barcelona, Lamine Yamal talált a hálóba, majd a 86. percben Sergio Roberto egyenlítette ki az állást. Sőt, a hosszabbítás perceiben Joao Félix a kapuba fejelt, de az akciót lesállás előzte meg, így érvénytelen volt a találat, maradt a 2–2. 

A 0–2-ről egyenlítő katalánok – hat győzelem és három döntetlen mellett – továbbra is veretlenek, egyedüliként a La Liga mezőnyében. A Barca szépítő találatát jegyző Lamine Yamal lett a spanyol élvonal történetének a legfiatalabb gólszerzője 16 évesen és 87 naposan.

La Liga, 9. forduló

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok