Index Vakbarát Hírportál

A szerb edző kijelentette: visszaszereznék a Belgrádban elbukott három pontot

2023. október 13., péntek 17:54

Szombat este kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia ellen a Puskás Arénában. A mérkőzés előtt a szerb válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics és egyik meghatározó játékosa, Dusan Tadics állt a sajtó rendelkezésére a találkozó helyszínén.

Kezdjük előbb Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitányával, aki szerb kollégájához hasonlóan pénteken megtartotta sajtótájékoztatóját. Az olasz szakember kiemelte, a csapat összeállítását érintő döntéseket majd a szombati mérkőzés fogja igazolni.

Nem lehet elvonatkoztatni attól a minőségtől, amit a szerb válogatott képvisel. Labda ellen és labdával is jól kell játszanunk, tudjuk, hogy a szerb válogatottban több a topligás játékos, de ez nem ijeszt meg minket. Fontos tulajdonsága a magyar válogatottnak a szervezettség és a féktelen küzdeni tudás, most is erre kell alapoznunk.

Marco Rossi hozzátette, a csapat nem fogja elbízni magát, ugyanakkor az önbizalom a helyén van az öltözőben. Minden további részlet a magyar válogatott pénteki sajtótájékoztatójáról – Dibusz Dénes részvételével – a linkre kattintva.

Térjünk rá a szerb válogatott sajtótájékoztatójára, amelyen Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány mellett a válogatott kulcsjátékosa, a jelenleg a Fenerbache kötelékében álló Dusan Tadics is megjelent. 

A szót az 58 éves szakember ragadta magához, és leszögezte: a legfontosabb számukra a 2024-es Európa-bajnoki részvételük, így mindent ennek szellemében végeznek. Sztojkovics megjegyezte, hogy kellemes útja volt a válogatottnak Budapestre, hasonlóak a körülmények, mint Belgrádban, így az akklimatizációval nagy gondjuk nem volt, örömmel érkeztek a magyar fővárosba. 

Rendkívül sokat készültünk a magyar válogatott elleni mérkőzésre, és a három nappal későbbi Montenegró elleni találkozóra, melyet hazai pályán játszhatunk. Egyértelmű célunk, hogy hat pontot szerezzünk a két mérkőzésen, ezzel pedig karnyújtásnyira kerüljünk a kijutástól, kizárólag ez a cél lebeg szemeink előtt

– részletezte a szerb szövetségi kapitány, majd úgy folytatta: fájó pont számára a 2–1-es magyar sikerrel végződött belgrádi mérkőzés, így az ott elvesztett három pontot szeretné visszaszerezni Budapesten. 

A Fenerbache játékosa, Dusan Tadics úgy fogalmazott, mindig öröm visszatérni számára a Puskás Arénába, mivel ez egy csodálatos stadion, telt ház előtt fognak pályára lépni, ez pedig számukra is inspirációt jelent. Ezen felül a középpályás leszögezte, számít a szerb szurkolók támogatására, reményei szerint szép számmal lesznek jelen a válogatott szimpatizánsai, már csak Szerbia közelségéből adódóan is. 

Ezek után Sztojkovics folytatta:

Maximálisan fel vagyunk készülve, fizikálisan, taktikailag és mentálisan egyaránt. Magas szinten dolgoztunk és sokat készültünk erre a kulcsfontosságú meccsre, mert közel vagyunk a céljaink eléréséhez

– mondta a szerb szakvezető, aki elárulta, Milos Veljkovic, a Werder Bremen védője kisebb sérülése miatt biztosan nem játszhat a magyar fővárosban, de kedden Montenegró ellen talán már bevethető lesz. Mint ismert, Dusan Vlahovics, a Juventus sztárja sem áll sérülés miatt a válogatott rendelkezésére. 

A magyar csapatról szólva Sztojkovics kiemelte Szoboszlai Dominikot, a szervezettséget és az összeszokottságot, amit egy hónapja Belgrádban is megtapasztaltak.

A telt házas Puskás Arénában szombaton 20.45-kor a francia Francois Letexier sípjelére kezdődik a magyar–szerb csoportrangadó, melyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetít. Az Index pedig percről percre frissülő közvetítéssel, helyszíni beszámolóval, majd a főszereplők nyilatkozataival jelentkezik. 

LABDARÚGÁS, EURÓPA-BAJNOKSÁG 2024, SELEJTEZŐ

Október 14., szombat
Bulgária–Litvánia 18:00
MAGYARORSZÁG–Szerbia 20:45

Október 17., kedd
Litvánia–MAGYARORSZÁG 20:45
Szerbia–Montenegró 20:45

A G CSOPORT ÁLLÁSA                     
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 7–1 6 10
2. Szerbia 5 3 1 1 9–4 5 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5–5 0 8
4. Bulgária 5 2 3 3–8 –5 2
5. Litvánia 5 2 3 4–10 –6 2

A további menetrend:

November 16., csütörtök
Montenegró–Litvánia
Bulgária–MAGYARORSZÁG

November 19., vasárnap
Szerbia–Bulgária
MAGYARORSZÁG–Montenegró

A magyar válogatott eddigi eredményei:
Március 27.:
Magyarország–Bulgária 3–0

Június 17.:
Montenegró–Magyarország 0–0

Június 20.:
Magyarország–Litvánia 2–0

Szeptember 7.:
Szerbia–Magyarország 1–2 (1–2)

A magyar válogatott 26 fős kerete:

Rovatok