Index Vakbarát Hírportál

Tovább dagad a fogadási botrány: két olasz válogatott labdarúgót kihallgatnak

2023. október 13., péntek 09:39

Egyre nagyobbra dagad a fogadási botrány az olasz labdarúgó-válogatott háza táján. A La Gazzeta dello Sport arról számolt be, hogy további két labdarúgót, Nicoló Zaniolót és az angol élvonalbeli Newcastle-ben légióskodó Sandro Tonalit hallgatja ki a rendőrség, akik már el is hagyták a válogatott edzőtáborát.

Mint ismert, korábban a Juventus középpályása, Nicoló Fagioli ellen indított vizsgálatot a szövetség, mivel a vádak szerint a játékos megsértette a profi labdarúgók sportfogadással kapcsolatos szabályait. Ezek után következett az újabb fejlemény, mely arról számolt be, hogy további két válogatott kerettag is vastagon érintett lehet a fogadási csalásban. 

Fagioli sportfogadásainak összege egyébként átlépte a 100 ezer eurót az elmúlt 18 hónapban.

Olasz sajtóhírek arról számoltak be, hogy az AS Romától még februárban távozó Zaniolo, aki jelenleg az angol élvonalbeli Aston Villa alkalmazásában áll, egyenesen egy Olasz Kupa-mérkőzés közben, a kispadon ülve fogadott saját mérkőzésére. Fabrizio Corona olasz újságíró elmondása szerint ezen állítások alátámasztására bizonyítékai is vannak, melyeket a milánói rendőrségen fog bemutatni. 

Az olasz rendőrség ezt követően kihallgatta a további két érintett játékost – tehát Zaniolót és Tonalit –, akik azonnali hatállyal elhagyták a válogatott edzőtáborát, ennek értelmében pedig nem lépnek pályára az olasz csapat következő két Európa-bajnoki selejtezőjén Málta és Anglia ellen.

 Az ügy végkifejletétől függetlenül úgy gondoljuk, hogy jelenleg a két játékos nincs abban a helyzetben, hogy eleget tegyen a következő napok kötelezettségeinek, így a szövetség úgy döntött, hogy megvédi őket, lehetővé teszi számukra a klubjaikhoz való visszatérést

– áll az Olasz Labdarúgó Szövetség közleményében. 

Luciano Spalletti szövetségi kapitány így nincs könnyű helyzetben, a fogadási botrányba keveredett játékosai helyére egyelőre Samuele Riccit, a Torino középpályását hívta be a keretbe.

Nem ez az első botrány egyébként az olasz futball háza táján a közelmúltban, mivel szintén a napokban derült ki, hogy a Juventus világbajnok középpályása, Paul Pogba második doppingtesztje is negatív lett, így súlyos, akár négyéves eltiltásra is számíthat a francia labdarúgó.

Rovatok