Index Vakbarát Hírportál

Újra pozitív doppingmintát produkált a franciák világbajnok labdarúgója

2023. október 6., péntek 15:04

Paul Pogba, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus középpályása újabb pozitív doppingmintát produkált, melynek nagyon súlyos következményei lehetnek – derült ki egybehangzó sajtóinformációk alapján. Csapata akár azonnali hatállyal felbonthatja szerződését.

Mint ismert, a francia válogatottal még 2018-ban világbajnoki címet ünneplő labdarúgó augusztusban produkált pozitív doppingtesztet, méghozzá egy olyan bajnoki mérkőzés után, amelyen pályára sem lépett, és a kispadról nézett végig. Az Udinese elleni bajnoki után Pogbát véletlenszerűen hívták vizsgálatra, az eredmények pedig megnövekedett tesztoszteronszintet mutattak ki. 

Az olasz doppingellenes ügynökség azonnal felfüggesztette Pogba játékjogát, és hozzátette, amennyiben a B próba is igazolja a tiltott szer használatát, úgy akár négyéves eltiltást is kaphat a futballista. Ezzel egy időben klubcsapata, a Juventus mérlegelte a helyzetet, és megvonta játékosa bérét.

A SkySport pénteki értesülései szerint az újabb tesztek is egyértelműen pozitív eredményt hoztak, a játékos doppingtesztje tesztoszteronra – mely a sportolók állóképességet növelő hormon –

pozitív lett, ennek pedig már sokkal súlyosabb következményei lehetnek.

Mint az előbb említettük, akár négyéves eltiltás is fenyegetheti a most 30 éves labdarúgót, továbbá a hírek szerint a Juventus már játékosa szerződésének felbontásán dolgozik. 

Pogba mindent tagadott, sokan kiálltak mellette

„Valamennyien támogatjuk Pault. Ő nagyon közeli barát, a családunk része” – nyilatkozott Coman, a Bayern München futballistája a németek elleni barátságos mérkőzést követően a L’Equipe című lapnak. – „Mindannyian ismerjük őt, ezért ha valami ilyesmi történik vele, egy pillanatig sem juthat eszünkbe, hogy szándékosan csinálta volna.” 

Természetesen meglepődtem, ahogy a válogatottnál mindenki. Már volt vele egy rövid üzenetváltásom. Nem tudom, hogyan és miért került a tiltott szer a szervezetébe, de támogatom őt. Megvan az ereje és az egyénisége, hogy átvészeljen egy ilyen nehéz helyzetet

– mondta az esetről Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. 

A Gazzetta dello Sport információi szerint Pogba egy amerikai szakember felügyelete mellett szedett étrend-kiegészítő tablettákat anélkül, hogy konzultált volna a Juventus orvosaival. 

Rovatok