Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan az összes labdarúgó lelepleződik, aki részt vett a fogadási csalásban

2023. október 15., vasárnap 15:19

Tovább gyűrűzik az olasz labdarúgó-válogatott háza táján kirobbant fogadási botrány. Fabrizio Corona olasz újságíró állítja, bizonyítékai vannak, hogy sokkal több játékos érintett az ügyben, mint azt bárki gondolná, a konkrét neveket pedig hamarosan felfedi.

Mint ismert, a hét közepén az élvonalbeli Juventus középpályása, Nicoló Fagioli ellen indított vizsgálatot a szövetség, mivel a vádak szerint a játékos megsértette a profi labdarúgók sportfogadással kapcsolatos szabályait. Az olasz labdarúgó sportfogadásainak összege az elmúlt 18 hónapban állítólag túllépte a 100 ezer eurót. 

Ezek után érkeztek további fejlemények az ügyben, melyek arról számoltak be, hogy nem kizárólag Fagioli lehet bűnös, a felnőttválogatott több játékosa, Nicoló Zaniolo és Sandro Tonali is vastagon érintett. 

Sajtóhírek szerint az AS Romától még februárban távozó Zaniolo – aki jelenleg az angol élvonalbeli Aston Villa alkalmazásában áll –, egyenesen egy Olasz Kupa-mérkőzés közben, a kispadon ülve fogadott saját mérkőzésére. A vádak után mindkét játékost kihallgatta a rendőrség, akiknek el kellett hagyniuk a válogatott edzőtáborát. 

Fabrizio Corona olasz újságíró már korábban is leszögezte, bizonyítékai vannak az ügyben, és azon kijelentését is alá tudja támasztani, hogy ennél sokkal több labdarúgó érintett a fogadási csalásban. 

Kedden az összes játékos nevét nyilvánosságra fogom hozni, akik benne vannak a fogadási botrányban

– mondta az olasz újságíró a Fútbol Italiának. Egyébként az ügy nem zavarta meg annyira az olasz válogatottat, mivel szombat este magabiztos, 4–0-s győzelmet aratott Málta ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. 

Rovatok