Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool sztárja kijátszotta a halált, másnap meg kezdett a Premier League-ben

2023. október 21., szombat 14:22

Centiken múlt a Liverpool futballistájának, Trent Alexander-Arnoldnak az élete – írja a Daily Mail.

A Nagy-Britanniában tomboló, Babet nevű vihar okozta káoszról és balesetekről már többször beszámoltunk az Indexen. A Daily Mail beszámolója szerint a borzalmas időjárás kis híján a Liverpool FC sztárjának, Trent Alexander-Arnoldnak az életét követelte, aki a Liverpooltól mintegy 40 kilométerre fekvő Knutsfordnál autózott a reggeli órákban, amikor közúti baleset érte – méghozzá egy a Range Rovere előtt kidőlt, magasfeszültségű vezetéket tartó oszlop miatt. A 12 méteres oszlopot, mintha csak hurkapálca lenne, úgy tépte ki a földből a cirka 120 kilométer per órás szél – jegyezte meg egy szemtanú. 

A Daily Mail konkrétan úgy fogalmaz, csodával határos, hogy a 25 éves játékos túlélte a történteket, a lap címe szerint szabályosan „kijátszotta a halált”. Történt ugyanis, hogy a tartóoszlopot és így az elektromos kábelt az utolsó pillanatban elkerülve balra rántotta a kormányt, így pedig egy szemből érkező BMW-vel ütközött a bekk. 

Az angol lap a szemtanúk leírására hivatkozva azt állítja, a történtek sokkolták Alexander-Arnoldot, aki ennek ellenére észnél volt, és a balesetet megúszva első dolga az volt, hogy ellenőrizze a másik autó sofőrjének állapotát. Mint azóta kiderült, mind a védő, mind a másik autós megúszta a balesetet komolyabb sérülések nélkül. A helyszínre érkező rendőrök végül biztosították a területet, és kikapcsoltatták az áramot, így elhárítva a további veszélyt. 

Alexander-Arnold konkrétan a történtek után néhány órával részt vett a Liverpool edzésén, majd szombaton az Everton elleni városi rangadón kezdőként pályára is lépett. 

Rovatok