Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid vezetőedzője ha kimondaná, mire gondol, sok mérkőzésre eltiltanák

2023. október 22., vasárnap 15:07

A spanyol labdarúgó-élvonal (LaLiga) 10. fordulójában a Real Madrid döntetlenre végzett a Sevilla otthonában. A találkozó viszont az eredményen túl a Vinícius Júniort ért újabb rasszista támadások, továbbá a megkérdőjelezhető játékvezetés miatt marad emlékezetes, amit Carlo Ancelotti vezetőedző is szóvá tett. 

A bajnoki tabellán éllovas Real Madrid rendkívül nehéz mérkőzésre számíthatott a Sevilla otthonába, amely várakozás be is bizonyosodott, és végül Dani Carvajal góljával döntetlenre mentette a mérkőzést a fővárosi csapat. 

A találkozó alatt Ricardo de Burgos Bengoetxea játékvezető több megkérdőjelezhető ítéletet is hozott, többnyire a Sevilla javára, így Carlo Ancelotti szóvá is tette a spanyol bíró tevékenységét. Vagyis inkább nem mondta ki, amire igazából gondolt. 

Ha most a játékvezetőről beszélnék, sok mérkőzésre eltiltanának. Ezért inkább csak annyit mondok, gratulálok a Sevillának, megdolgoztak az egy pontért

– fogalmazott röviden az olasz vezetőedző. A Real Madrid kulcsjátékosa, Vinícius Júnior már szókimondóbb volt, igaz, a brazil klasszis az őt ért rasszista támadások miatt fakadt ki. 

Elkeserítő, hogy egy gyermek is képes ilyenre. Azt köszönöm a Sevillának, hogy a felnőtt szurkolót azonosították, és kitiltották a stadionból. Sajnos otthon senki sem tanítja meg nekik az illemet, de majd én, a 2030-as világbajnokságig megteszem mindezt

– tette hozzá a Real Madrid csillaga. Az említett jelenetsor alább, ahogyan egy Sevilla-szurkoló rasszista gesztust tesz Vinícius felé.

A Sevillában elért döntetlenjével ugyan megtartotta éllovas pozícióját a madridi csapat, de a Girona esetleges vasárnapi győzelmével beérheti pontszámban a fővárosiakat. 

LABDARÚGÁS
SPANYOL LA LIGA, 10. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Sevilla–Real Madrid 1–1 (0–0)
Real Sociedad–Real Mallorca 1–0 (0–0)
Getafe–Real Betis 1–1 (1–1)
Celta Vigo–Atlético Madrid 0–3 (0–1)

Rovatok