Index Vakbarát Hírportál

Megizzadt Diósgyőrben, de elvitte a három pontot a Ferencváros

2023. október 22., vasárnap 20:03

A címvédő Ferencváros egygólos győzelmet aratott az újonc Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, és ezzel ismét az élre ugrott a tabellán.

A játéknap korábbi mérkőzésein a Puskás Akadémia az MTK Budapest otthonában aratott kiütéses győzelmet, míg a Debrecen magabiztosan győzte le a Fehérvárt. Ezek után jöhetett a hétvége rangadója, tehát az újonc DVTK és a Ferencváros összecsapása. 

A jó iramú első félidő első védését Dibusz mutatta be, ezzel együtt a kezdetektől a Ferencváros irányított. A fővárosiak már a diósgyőri térfél közepén letámadták riválisukat, és az első valamirevaló támadásukból meg is szerezték a vezetést: Marquinhos lövését Ogyincov még kiütötte, de az érkező Botka közelről az üres kapuba passzolt.

A DVTK a játékrész derekán talált magára, innentől már a hazaiak is veszélyeztettek, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A zöld-fehérek viszonylag könnyedén átjátszották a középpályát, és többször is távoli lövésekkel próbálkoztak, Abu Fani kísérleténél csak a kapufa mentette meg a házigazdákat az újabb góltól. Az első félidőben sok volt a helyzet mindkét oldalon, bár ezt az eredményjelzőn álló 0–1 nem tükrözte.

A szünet után némileg csökkent az iram, és leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem. A nemzeti ünnep előestéjén az 56. percben mindkét szurkolótábor transzparenssel emlékezett a forradalom hőseire, néhány perccel később pedig megduplázta előnyét az FTC: egy kiugratás után a csereként beállt Pesics lőtte ki a bal alsó sarkot.

A gól után bátrabban támadtak a hazaiak, és miután Wingo fellökte Klimovicsot a kapu előterében, büntetőből szépítettek. A tizenegyest Pozeg Vancas értékesítette magabiztosan. Néhány perccel később a másik oldalon is büntetőt ítélt Bogár játékvezető, de aztán VAR-vizsgálat után visszavonta azt, Marquinhos pedig sárga lapot kapott színészkedésért. A hajrában, így a tízperces hosszabbításban is a Diósgyőr hajtott az egyenlítésért, az FTC azonban magabiztosan tartotta előnyét.

OTP Bank Liga, 10. forduló

(MTI/Index)

Rovatok