Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros válogatott támadója sérülés miatt nem utazik Belgiumba

2023. október 25., szerda 17:17

Nem utazik el a Ferencváros labdarúgó-csapatával a KRC Genk elleni idegenbeli Európa-konferencialiga-meccsre Varga Barnabás. A 29 esztendős támadót a Diósgyőr elleni hétvégi bajnokin kellett lecserélni, miután a lovaglóizmánál érzett fájdalomra panaszkodott. A zöld-fehérek edzője, Dejan Sztankovics korábban arról beszélt, reméli, némi pihentetés megoldja a dolgot, ám sajtóhírek szerint Varga a meccs óta eltelt három napban még csak könnyített edzéseket sem tudott végezni.

Az M4 Sport információi szerint Varga Barnabás a szerda délelőtti Fradi-edzésen sem tudott részt venni a hétvégi sérülése miatt, így eldőlt a kérdés: nem lehet ott a IX. kerületiekkel Belgiumban. A magyar rekordbajnok csütörtök este 21 órától lép pályára a KRC Genk otthonában, s várhatóan a keret egyetlen egészséges centere, az egyszeres szerb válogatott Alekszandar Pesics pótolja majd a kezdőben az előző NB I-es szezon gólkirályát. 

Vargát a vasárnap rendezett Diósgyőr–Ferencváros (1–2) összecsapás második félidejében kellett kényszerűségből lecserélni. A hétszeres válogatott támadó a lovaglóizmánál panaszkodott fájdalomra. A klub azóta sem erősítette meg, pontosan milyen sérülés hátráltatja a 29 éves támadót, így pontos diagnózisról sem tud a sajtó. Klubközeli források szerint azonban nemcsak a szerdai tréninget kellett kihagynia, a miskolci meccs óta egyetlen edzésen sem tudott részt venni Varga a Fradinál. 

A játékos elvesztése nem csak a zöld-fehérek Ekl-szereplése szempontjából lehet érzékeny veszteség, hanem a magyar labdarúgó-válogatott számára is. Marco Rossi együttesére három hét múlva kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtező vár Szófiában, ahol a házigazda Bulgária ellen megszerzett győzelemmel (de akár már egy ponttal is) biztosíthatná helyét a jövő évi foci Eb mezőnyében. 

Varga Barnabás a Ferencvárosban kilenc bajnokin nyolc gólnál jár, míg a magyar válogatottban múlt hét elején, a Litvánia elleni Eb-meccsen szerzett találatával döntött rekordot, ő lett ugyanis az első játékos a nemzeti csapatban, aki sorozatban négy Eb-selejtezőn is eredményes tudott lenni. A korábbi csúcsot még Mészöly Kálmán tartotta három mérkőzéssel. 

Csak remélhetjük, hogy a sérülése nem komoly, mindenesetre megfizeti az árát annak, hogy ilyen sok meccset játszott a válogatottal és a nemzetközi kupaporondon is. Mindez sok-sok energiát kivett belőle

– fogalmazott a DVTK elleni győzelmet követő kötelező sajtótájékoztatón az FTC vezetőedzője, Dejan Sztankovics Varga állapotát illetően.

Az Üllői útiak mellett a magyar válogatottnál is egyre inkább csak remélhetik, hogy a szerb edzőnek lesz igaza, és ha a hétvégén gondoltnál kicsit hosszabb pihenőre is van szükség, de a csatár rövidesen újra bevethető lesz. 

Arról, hogy Sztankovicsnak nagyobb gondja is lehet Belgiumban, mint pusztán Varga pótlása a Sportcast legújabb epizódjában  beszélgettünk. 

Frissítés, 19.02: a Nemzeti Sport értesülései szerint Varga Barnabás esetében a rosszabb forgatókönyv érvényesült, a lap úgy tudja, combizomszakadása van a támadónak, aki így az Európa-bajnoki selejtezőkön biztosan nem lesz bevethető. Részletek itt! 

Rovatok