Index Vakbarát Hírportál

Rossz hírt kapott Marco Rossi: a válogatott újabb kulcsembere dőlt ki hónapokra

2023. október 25., szerda 19:09

Sajtóhírek szerint nem úszta meg komolyabb sérülés nélkül a Miskolcon történteket Varga Barnabás. A Ferencváros magyar válogatott labdarúgóját 53 percnyi játék után kellett lecserélni a hétvégi NB I-es fordulóban, a Nemzeti Sport pedig úgy tudja, szerdára megszületett a diagnózis, amely szerint combizomszakadást szenvedett, így pedig hónapokra a partvonalon túlra kényszerül a 29 éves csatár.

A Nemzeti Sport értesülése szerint a magyar labdarúgó-válogatott és a Ferencváros szempontjából is a lehető legrosszabb forgatókönyv érvényesült a vasárnap megsérült Varga Barnabás diagnózisánál. A lap úgy tudja, az első pillanatokban lovaglóizom-húzódásnak gondolt sérülés valójában combizomszakadás, mindez pedig azt jelenti, hogy több hónapos kihagyás vár a hétszeres válogatott támadóra. Azaz az FTC hátralévő négy Ekl-csoportmeccsén jó eséllyel, a magyar válogatott novemberi két Európa-bajnoki selejtezőjén pedig biztosan nem léphet majd pályára. 

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a 29 éves támadó a DVTK elleni bajnoki óta egyetlen edzésen sem tudott részt venni a zöld-fehéreknél, ezért a csapat vezetőedzője, Dejan Sztankovics szerdán úgy döntött, kihagyja őt a KRC Genk elleni, csütörtök esti Konferencialiga-meccsre utazó keretéből. A szerb tréner korábban úgy nyilatkozott, reményei szerint néhány nap pihenés megfelelő gyógyír lesz Varga sérülésére – a jelek szerint azonban nem lesz igaza. Arról, hogy a támadót a Fradi miként próbálhatja pótolni a meccsen, az aktuális Sportcastben is beszélgettünk. 

Az előző NB I-es idény gólkirálya a Ferencvárosban kilenc bajnokin nyolc gólnál jár, az összes tétmérkőzést tekintve pedig tizenkilenc találkozón tizenhét találata van a szezonban. A magyar válogatott színeiben a legutóbbi négy tétmeccsén betalált, ezzel átírta Mészöly Kálmán korábbi rekordját, és az első olyan futballista lett a nemzeti tizenegyben, aki négy egymást követő Európa-bajnoki selejtező mindegyikén tudott legalább egy gólt szerezni. 

A Marco Rossi vezette magyar futballválogatottra november 16-án a Bulgária elleni idegenbeli, majd 19-én a Montenegróval lejátszandó hazai Eb-selejtező vár. A két találkozón összesen egy pontot kell a csapatnak szereznie ahhoz, hogy biztossá váljon a részvétele a 2024-es németországi Európa-bajnokságon, négy vagy hat ponttal pedig a csoportgyőzelmet is bebiztosíthatja. Utóbbi (két győzelem és így hat pont) esetben ráadásul arra is lehet esélye, hogy a december 2-i, hamburgi sorsoláson első kalapos legyen, így pedig jövő nyáron – papíron – gyengébb ellenfelekkel kelljen szembenéznie a kontinenstornán. 

Múlt héten az 56-szoros válogatott Fiola Attiláról derült ki, hogy bokasérülés miatt nem játszhat a novemberi meccseken, míg a védelem oszlopának számító Willi Orbán a szeptemberi, Csehország elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett térdsérülést, és bár német sajtóhírek szerint jól halad a rehabilitációja, egyáltalán nem biztos, hogy a szófiai meccsre bevethető állapotba kerül. 

A selejtezősorozat magyar házi gólkirályának elvesztése (4 találat) után jelentősen nehezebbnek tűnik a feladat…

Rovatok