Index Vakbarát Hírportál

Megsérült a magyar fociválogatott alapembere

2023. október 26., csütörtök 21:14 | aznap frissítve

A Freiburg egygólos hátrányból fordítva 3–1-re nyert csütörtökön Topolyán a labdarúgó-Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A vendégcsapatnál azonban megsérült a magyar válogatott Sallai Roland, akit alig húsz perc után le kellett cserélni.

Sallai Roland kezdőként lépett pályára a vendégeknél, de csak bő húsz percet játszott: egy jobbról érkező szabadrúgásnál a hosszú oldalon fejelt kapu mellé, majd ő maga túlfutott az alapvonalon, és a jobb combját fájlalta, azután pedig le is kellett cserélni.

Ez már a második rossz hír a héten: nemrég derült ki, hogy a Ferencváros és a magyar válogatott gólgyárosa, Varga Barnabás combizomsérülést szenvedett, és jó eséllyel másfél-két hónapon át egyetlen meccsen sem lesz bevethető. Vagyis a vasárnapi, Újpest elleni NB I-es rangadót kell kihagynia a 29 éves támadónak.

A hazaiak ekkor 1–0-ra vezettek, mert ellentámadásaik egyikénél Nemanja Petrovics a 13. percben üresen maradt, és élt a kínálkozó lehetőséggel. A Freiburg a 38. percben a Topolya kapujába juttatta a labdát, de les miatt ez a gólja még nem volt érvényes.

A második félidőben viszont – Vincenzo Grifo jóvoltából – három szabályosat is szerzett, ezzel a második győzelmét aratta az El-ben. Az egy ponttal álló hazaiaknál Sós Bence a 79. percben állt be.

Ugyanebben a csoportban, az A-ban a Konferencia-ligában címvédő angol West Ham United 2–1-re kikapott a görög Olimpiakosztól Pireuszban.

A csoportelsők közvetlenül a nyolcaddöntőbe jutnak, a másodikok a Bajnokok Ligája-csoportharmadikokkal játszanak a 16 közé kerülésért, a csoportharmadikok pedig a Konferencia-liga csoportmásodikjaival csapnak össze a Kl-nyolcaddöntőért – írja az MTI.

„Nem túl súlyos”

Sallai Roland a köztévének a mérkőzés után nyilatkozva elmondta: reméli, hogy „nem túl súlyos” a sérülése. A 26 éves támadó elárulta: miután először elindult sprintben, érezte, hogy a combja szúrni kezdett az egyik lépésnél. Pontos diagnózis minden bizonnyal csak péntekre várható.

Az első félidőben 1–0-s hátrányba kerülő Freiburg fordításáról Sallai úgy vélekedett, hogy a második félidőben bátrabban játszott a csapata, labdabiztosabbak voltak a játékostársai és gólra törően fociztak.

Ebben a szakaszban minőségben felülmúlták a Topolyát, ezért tudtak gólokat szerezni és helyzeteket kialakítani. Hozzátette, a céljuk ugyanaz, mint az előző idényben: tovább szeretnének jutni.

Rovatok