Index Vakbarát Hírportál

Sztankovics: A Genk elleni két találkozó döntő jelentőségű lehet a Fradi számára

2023. október 26., csütörtök 12:22

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dejan Sztankovics legalább a pontszerzésben bízik a csütörtökön (ma) 21 órakor kezdődő, Genk elleni idegenbeli Európa-konferencialiga-csoportmérkőzésen – írja az MTI.

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Dibusz Dénesnek, hiszen egy kis királynő érkezett a családjába. Minden jót kívánok nekik!

– idézte a fradi.hu a szerb trénert, aki arra utalt, hogy a válogatott kapusnak a héten megszületett a második gyermeke, Lotti.

„Nehéz 90 perc vár ránk – mondta a meccsre rátérve Sztankovics.A Genk határozott játékra, gyors futballra képes, tudja, hogyan kell irányítani egy mérkőzést. Ezekben a napokban egymást követik a fontosabbnál fontosabb mérkőzések, de Belgiumban is mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk. Szeretnénk minimum egy, de akár három ponttal hazatérni.”

Két játéknap után a Genk és az FTC is négy-négy ponttal áll az F csoportban, megelőzve a kétpontos Fiorentinát és a pont nélkül álló Csukaricskit. Dejan Sztankovics a négyes állásával kapcsolatban közölte:

Még négy forduló hátravan, de úgy gondolom, hogy a Genk elleni két találkozó döntő jelentőségű lehet a továbbjutás szempontjából. Nem lesz könnyű mérkőzés a csütörtöki, de tudjuk, mi a dolgunk.

A csapatkapitány Dibusz szerint nagyon jó csapatmunkára lesz szükség  Belgiumban.

„A Genk egy igazán erős ellenfél, amelynek keretét nagyon jó minőségű játékosok alkotják. Egy fiatal csapat, amely ellen biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, ám én hiszek a csapatunkban, és abban, hogy pontot, pontokat szerezhetünk csütörtökön. Mint mindig, most is a győzelemre törekszünk, de tudjuk, hogy milyen erősségű a Genk, amely ráadásul otthon játszik ezúttal” – mondta a klub honlapján a válogatott hálóőr.

A sikerhez nagyon jó csapatmunkára lesz szükségünk, tartanunk kell magunkat az előzetesen megbeszélt taktikához, valamint jól kell reagálnunk a mérkőzés közben kialakuló szituációkra. A keretünket jó játékosok alkotják, de csapatként vagyunk igazán erősek.

A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak az Indexen.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
F CSOPORT, 2. FORDULÓ
Csütörtök
21.00: Genk (belga) – Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
21.00: Fiorentina (olasz) – Csukaricski (szerb)

Korábbi eredmények
1. forduló
Genk (belga) – Fiorentina (olasz) 2–2
Ferencváros – Csukaricski (szerb) 3–1

2. forduló
Fiorentina (olasz) – Ferencváros 2–2
Csukaricski (szerb) – Genk (belga) 0–2

A CSOPORT ÁLLÁSA                       
1. FERENCVÁROS 2 1 1 0 5–3 +2 4 pont
2. Genk 2 1 1 0 4–2 +2 4
3. Fiorentina 2 0 2 0 4–4 0 2
4. Csukaricski  2 0 0 2 1–5 −4 0

Rovatok