Index Vakbarát Hírportál

Eltilthatják a United játékosát, amiért gorilla emojikkal jellemezte a csapat kapusát

2023. október 27., péntek 11:39

Bajba kerülhet Alejandro Garnacho, a Manchester United labdarúgócsapatának támadója. A fiatal játékossal soriban a machesteriek kulcsfontosságú győzelmet értek el a Köbenhavn elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amely után Garnacho a közösségi médiában tett közzé egy posztot. Igen ám, de a bejegyzésben két gorilla emojit is mellékelt, a kép középpontjában pedig André Onana, a United kameruni kapusa volt látható.

A The Athletic információi szerint az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) eltilthatja Alejandro Garnachót a csapattársára, André Onanára vonatkozó, közösségi médiában közzétett bejegyzése miatt.

A fiatal argentin játékos egy képet posztolt az X-re azok után, hogy csapata kulcsfontosságú győzelmet aratott a Köbenhavn ellen. A sikerből oroszlánrészt vállalt a United kameruni kapusa, André Onana, aki a 97. percben hárította a dánok büntetőjét, ezzel bebiztosítva a sikert.

Garnacho a posztjában két GORILLA emojit is mellékelt, amit a szövetség rasszista jelzőként értelmezett André Onanát illetően. Az argentin játékos azóta posztját már törölte, de ennek ellenére bajba kerülhet.

Az Athletic arról számolt be, hogy a szövetség már felvette a kapcsolatot Garnachóval a bejegyzés miatt, sőt akár eltiltás is sújthatja az argentint, de Onana rögtön védelmébe vette társát.

Az emberek nem választhatják meg, hogy mi miatt sértődjek meg. Pontosan tudom, hogy Garnacho mire gondolt: erő és stabilitás. Ennek az ügynek nem szabad folytatódnia

– írta Onana szintén a közösségi médiában az esetről.

Rovatok