Index Vakbarát Hírportál

Mégis pályára léphet hétvégén a 10 hónapra eltiltott olasz labdarúgó

2023. október 27., péntek 14:53

A Newcastle United és az olasz labdarúgó-válogatott játékosát, Sandro Tonalit 10 hónapra eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől az olasz szövetség, mivel vétkesnek bizonyult a napokban kirobbant fogadási botrányban. Klubcsapata viszont még semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott az ügyről, így Tonali továbbra is a csapattal készül.

A Newcastle United a hétvégén a Wolverhampton vendége lesz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) soron következő fordulójában, a Newcastle vezetőedzője, Eddig Howe pedig arról beszélt, hogy semmilyen értesítést nem kaptak még az olasz szövetségtől. Ennek ismeretében Sandro Tonali még mindig ugyanúgy a csapattal készül, sőt, el is utazik a hétvégi bajnoki helyszínére, ahol akár pályára is léphet. 

Még nem kaptunk hivatalos megerősítést, nem érkezett semmilyen értesítés az olasz hatóságoktól. Nagy az esélye annak, hogy a Wolverhampton ellen a rendelkezésünkre állhat, és úgy készülünk, mintha fitt lenne és készen állna a játékra. Velünk fog utazni

– nyilatkozta Eddie Howe a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján. A szakember kiemelte, fogalmunk sem volt arról, hogy Tonali szenvedélybetegséggel küzd, emiatt pedig nagyon csalódottak, és azt is sajnálják, hogy hosszú ideig elveszítik az egyik minőségi játékosukat. 

Az olasz szövetség döntése értelmében a középpályást 10 hónapra felfüggesztik, amiért többször saját mérkőzéseire – a kispadon ülve – fogadott, elhallgatva ezt a hatóságok előtt. A kényszerszünet alatt az olasz középpályásnak nyolc hónapos terápián kell részt vennie, amelyre a szenvedélybetegséggel küzdő embereket küldik.

Az eltiltás értelmében Tonali egészen biztosan nem szerepelhet a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon. 

Rovatok