Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi kiválasztotta kedvenc gólját a 821-ből – videó

2023. november 2., csütörtök 14:23

A nyolcadik Aranylabda megnyerése után nagyjából mindenki Lionel Messivel foglalkozik a héten, a France Football arra is kíváncsi volt, melyik volt a kedvenc gólja.

Az argentin kiválóság karrierje során eddig 821 találatot jegyzett, így van miből meríteni, ráadásul a fontos gólok sem hiányoznak, hiszen – tényleg csak a példa kedvéért – lőtt gólt Bajnokok Ligája- és világbajnoki döntőben is – nem is egyet.

Mégsem ezek közül került ki a Barcelona és a PSG korábbi, az Inter Miami jelenlegi klasszisának kedvence.

Mindig is azt mondtam, hogy a legkülönlegesebb gólok a legfontosabbak. A Bajnokok Ligája vagy a világbajnokság döntőjében szerzettek nagyon különlegesek a számomra. A gól, amire mindig emlékezni fogok, és amit különösen kedvelek a jelentése miatt, az a Real Madrid elleni BL-elődöntős találat a Bernabéuban, amikor 2–0-ra nyertünk. Ha egyet kellene megneveznem, akkor ez lenne az

– felelte Lionel Messi.

Az említett gól a második videón tekinthető meg

A 2011 áprilisi ütközeten mindkét találatot az argentin klasszis lőtte, a barcelonai visszavágón 1–1-re végeztek a felek Pedro és Marcelo góljával, így a Pep Guardiola irányította katalánok három év alatt másodszor jutottak BL-döntőbe, és nyerték meg a Manchester United ellen – 2009-ben 2–0-ra, 2011-ben pedig 3–1-re.

Rovatok