Index Vakbarát Hírportál

Arteta kiborult, három okból is szabálytalan Newcastle-gólt adtak meg

2023. november 5., vasárnap 09:23

Elképesztő körülmények között vesztette el a veretlenségét az Arsenal, amikor szombaton egy három okból is szabálytalan(nak tűnő) góllal 1–0-ra kikapott a Newcastle United otthonában a Premier League 11. fordulójában. Mikel Arteta, a londoniak menedzsere a PL szégyenének nevezte, hogy ilyen gólt meg lehetett adni, Gary Neville, a Sky Sports szakértője szerint viszont helyes döntés született.

A 64. percben járt a Newcastle United–Arsenal-mérkőzés. Gyors Newcastle-kontra futott a St. James’ Park gyepén, amely végén a jobb oldali beadás után nagyon úgy tűnt, hogy a labda túlhaladt az alapvonalon.

Vagy mégsem? Az egy perccel korábban beállt Jacob Murphy utolérte, beadta, odabent az ötösön belül Joelinton hátulról két kézzel kilökte a labda alól, visszafejelte a labdát, és a gyanúsan lesen álló Anthony Gordon fél lépéstől bekotorta a hálóba. 

Három okból is érvényteleníteni lehetett volna a gólt:

Stuart Atwell játékvezető azonban 4 perc 6 másodpercnyi VAR-ozás után megadta a gólt. 

A YouTube-on meg lehet tekinteni az esetet, a gól 6:45-nél.

Első ránézésre a labda már elhagyta a játékteret, második ránézésre Joelinton faultol, harmadikra Gordon lesen van. 

Vagy mégsem? Gary Neville, a Sky Sports kommentátora úgy vélte, nem történt szabálytalanság, a gól jogos. Lelke rajta.

Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere mindenesetre felrobbant. Mint egy túlhevített kuktafazék.

Gyalázat, ami történt – sistergett. – Hogyan lehet érvényes ez a gól a Premier League-ben? Azt mondjuk, ez a világ legjobb bajnoksága. Húsz éve itt élek ebben az országban, előbb játékosként, majd menedzserként, és most azt kell mondanom, hogy szégyellem magam. Gyalázat ez, ami történt, túl sok forog kockán ahhoz, hogy ilyesmit lenyeljünk.

Valóban, gyanúsan sok körülmény szólt az ellen, hogy megadják ezt a gólt. Ami egyfelől azt jelentette, hogy az Arsenal elvesztette a veretlenségét a bajnokságban (már csak a Tottenham, az észak-londoni rivális az egyetlen veretlen a ligában), másfelől három éve most fordult elő először, hogy két egymást követő meccset elveszítsenek a londoni ágyúsok, hiszen szerdán a West Hamtől is kikaptak a Ligakupában. 

Rovatok