Index Vakbarát Hírportál

Borzasztó minőségű pálya, nyakig sáros játékosok, kikapott a Ferencváros

2023. november 5., vasárnap 17:02

A címvédő és listavezető Ferencváros 2–1-re kikapott az előző idényben ezüstérmes Kecskemét vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A városra zúdoló eső és a rendkívül rossz körülmények miatt a csapatok nemcsak egymással, hanem a felázott pályával is megküzdöttek vasárnap délután. A Széktói Stadion gyepén ugyan akadtak olyan pontok, ahol normálisan gurult a labda, de összességében inkább a tócsában megakadó, lassú passzok játszottak fő szerepet. 

A Ferencváros nem találta saját játékát, a vizes pálya miatt nem játszhatta sokpasszos játékát, a Kecskemét pedig egymás után dolgozta ki a helyzeteket. A 18. percben már a kapuba visszatérő Dibusz Dénes sem tudott védeni, Pálinkás Gergő 16 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 1–0!

A rendkívül nehéz körülmények tovább nehezítették a Ferencváros helyzetét, amely a 31. percben még nagyobb bajba került. Cristian Ramírez a tizenhatoson belül fogva húzta vissza Szabó Alexet, az ítélet pedig büntető volt. A tizenegyest Horváth Krisztofer értékesítette, Dibusznak esélye sem volt. 

A szünetben kétgólos hátrányban volt a Ferencváros, a második félidőben viszont már bevette a Kecskemét kapuját ifj. Lisztes Krisztián révén, de az egyenlítés nem jött össze.

A Genk elleni, csütörtöki fontos Konferencialiga-csoportmérkőzésre készülő zöld-fehéreknek ez volt az első idegenbeli vereségük a mostani bajnoki idényben – és Dejan Sztankovics irányítása alatt az első kudarcuk –, egyben megszakadt nyolcmeccses veretlenségi sorozatuk.

OTP Bank Liga, 12. forduló

korábban: 

Rovatok