Index Vakbarát Hírportál

Kulcsfontosságú győzelmet aratott a Zalaegerszeg Kisvárdán

2023. november 5., vasárnap 14:46

A kupagyőztes ZTE 1–0-ra nyert a sereghajtó Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján. A délután folyamán a Ferencváros a Kecskemét otthonában szenvedett vereséget, míg az MTK Budapest elsőként szerzett pontot Pakson.

A Kisvárda és Zalaegerszeg mérkőzését szakadó esőben rendezték, a gól nélküli első félidőben pedig főként a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok, mindkét együttesnek egy-egy nagyobb lehetősége volt csak, de ezek kimaradtak.

A második játékrész elején sorban érkeztek a nagy hazai helyzetek, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott – előbb Navrátil, majd Camaj rontott közelről. A futball egyik alaptörvénye ezúttal is érvényesült, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a ZTE ugyanis egy szöglet után megszerezte a vezetést.

A vendégek a hajrában őrizték előnyüket, bár a hazaiaknak a 94. percben még összejöhetett volna az egyenlítés, de ekkor Dombó bravúrral védett.

Paks–MTK Budapest

A második helyen álló házigazda kezdte aktívabban a mérkőzést, annak tudatában, hogy győzelemmel megelőzheti a tabella élén a Kecskeméten vereséget szenvedett címvédőt. Bognár György tanítványai nem csupán az első percekben, hanem az első félidőben végig lényegesen jobban játszottak a fővárosiaknál, több helyzetet is kidolgoztak, ám csupán felső lécig jutottak, a kétszer is nagyot védő Demjén kapuját viszont nem tudták bevenni.

A szünet jót tett a vendégeknek, akik az első játékrészben egyetlen lövéssel próbálkoztak, a második félidő elejétől viszont lényegesen bátrabban és lendületesebben futballoztak és ezzel láthatóan sikerült meglepniük vendéglátójukat. Az MTK egészen a hajráig jobban játszott, lehetőségeket alakított ki és egyszer a kapufát is eltalálta, ám gólt nem szerzett, ahogy a korábbiaknál lényegesen kevesebbet próbálkozó Paks sem.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Rovatok