Index Vakbarát Hírportál

Csányi Sándor megszólalt az UEFA döntéséről, amely felháborította a magyar szurkolókat

2023. november 7., kedd 06:45

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke azt mondta, kényszerűen tudomásul vették a döntést, amely szerint Bulgária zárt kapuk mögött játssza a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőjét jövő csütörtökön.

Mint ismert, Szófia helyett Plovdivban és nézők nélkül rendezik meg a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőjét november 16-án.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a rendező bolgár szövetség (BFU) biztonsági okokból megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba.

A döntés nagy felháborodást váltott ki a magyar szurkolók körében, akik már hetekkel ezelőtt megvásároltak a repülőjegyet Szófiába, illetve borsos áron szállást is foglaltak maguknak a bolgár fővárosban.

Az MLSZ az első perctől kezdve a leghatározottabban jelezte, hogy nem értünk egyet a változtatással, és számunkra kiemelten fontos a magyar szurkolók jelenléte a stadionban. Az UEFA azonban azt közölte, hogy csak rendőrségi engedély birtokában tarthatják meg a mérkőzést, és az új feltételek megfelelnek a helyszínekre vonatkozó előírásoknak, így az MLSZ-nek a szabályok szerint nincs módja elutasítani az UEFA döntését

nyilatkozta hétfő este Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak.

Hozzátette: ha ezek után nem állna ki Marco Rossi együttese, akkor 3–0-s bolgár győzelemmel írnák jóvá az eredményt, és akár további büntetéssel is sújthatnák a magyar csapatot.

A tények ismeretében, és a magyar csapat játékosainak védelmében az MLSZ „kényszerűen tudomásul vette a döntést”, tette hozzá a honi szövetség első embere.

Bár a meccsélményt nem lehet visszaadni, az MLSZ mindent megtesz, hogy a szurkolók kártalanítása rendben, igazságosan megtörténjen

– hangsúlyozta Csányi Sándor.

A MLSZ azt ígérte, hogy visszatéríti a pórul járt kétezer magyar drukkernek a jegyárat a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre, illetve mindent megtesz azért, hogy a utazásra kifizetett összeget is visszakapják a csalódott szurkolók.

Rovatok