Index Vakbarát Hírportál

A csókbotrányba keveredett futballista pozitív változást remél

2023. november 7., kedd 11:16

A hónapok óta tartó csókbotrány még mindig nem ért véget, a sértett, Jenny Hermoso most éppen azt mondta: bízik abban, hogy az általa megélt történéseknek valamiféle pozitív változása is lesz.

Korábban már írtunk arról, hogy a nyáron Új-Zélandon és Ausztráliában megrendezett női futball-világbajnokság éremátadó ceremóniáján a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales megcsókolta egyik játékosát, Jenny Hermosot, amiből világszintű sajtóbotrány keveredett.

A történés kapcsán Spanyolországban született egy új mozgalom:„SeAcabo” , vagyis vége van.

Szerencsére – vagy sajnos – van ez a történet, de meg fogom tanulni, hogy pozitívan kihasználjam, hogy harcoljak azért, ami szerintem jó a társadalomnak. A SeAcabo-mozgalomnak új korszakot kell hoznia

– mondta a 33 éves sportoló.

Ennek következtében a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) három évre felfüggesztette a spanyol szakvezetőt minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, ugyanis megállapításuk szerint ez egy kéretlen csók volt Rubialestől – amit ő többször is megcáfolt. Elmondta, hogy fellebbezési jogával élni fog, ugyanis szerinte a FIFA nem adta meg neki a megérdemelt védekezést.

GQ Espana spanyol lapnak adott interjújában Hermoso elmondta, hogy szörnyű hetek állnak mögötte. Nem szeretné újra és újra feleleveníteni a történteket, de pszichológusával azon vannak, hogy feldolgozza mindazt, ami történt.

Továbbá megkérdezték tőle, hogyan szeretné, ha emlékeznének rá az emberek, amire azt válaszolta: „Úgy, mint aki Spanyolországot a csúcsra vitte, és ott is hagyta, de mindenekelőtt olyan emberként, aki megpróbált megváltoztatni sokféle mentalitást.”

A botrányt követően – hiszen nemcsak Rubialest, hanem a szövetségi kapitány Jorge Vildát is menesztetté –, ideiglenesen először a nemzeti csapat történelmében, nő vehette át a szövetségi kapitányi pozíciót, Montse Tomé személyében. A 41 éves sportvezető azonban szeptemberben kihagyta Hermosót a válogatott keretből, amit azzal indokolt, hogy szeretné megvédeni a játékost. Jenny Hermoso múlt hónapban visszatért a válogatotthoz, majd győztes gólt is szerzett az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Rovatok