Index Vakbarát Hírportál

A milánói szív és lélek diadala volt a PSG legyőzése

2023. november 8., szerda 10:07

Stefano Pioli, az AC Milan vezetőedzője szerint futballistái szívvel-lélekkel játszottak kedd este a Paris Saint-Germain ellen, melyet 2–1-re múltak felül, és szerezték meg ezzel első győzelmüket a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, ezzel életben tartva esélyüket a továbbjutásra – számolt be róla az MTI.

A végig izgalmas és közönségszórakoztató találkozón a PSG már a 9. percben megszerezte a vezetést, a francia együttes így már sorozatban a 48. BL-csoportkörös mérkőzésén volt eredményes, amely az eddigi leghosszabb sorozat. Ám előnyük nem tartott sokáig a telt házas San Siróban, ugyanis három perccel később a hazai csapat is betalált.

„Ez egy nagyon magas színvonalú meccs volt, de tisztában voltunk vele, mennyire nehéz lesz itt játszani” – mondta Marquinhos, a PSG csapatkapitánya.    

A fordulás után pedig Olivier Giroud találatával biztosította be sorozatbeli első győzelmét a Milan, amely a negyedik forduló után egy győzelemmel és két döntetlennel az F csoport harmadik helyéről várja a folytatást.

Szívvel-lélekkel és nagyon sok energiával játszottak a játékosaim, erre is számítottunk. Csapatként tudtunk együtt dolgozni egy kiváló ellenféllel szemben

– mondta Stefano Pioli, majd hozzátette, együttese megérdemelte a győzelmet, és legközelebb a Dortmund ellen is hasonlóan jól kell teljesíteniük a sikerhez.

A Milan mindössze egy ponttal van lemaradva a PSG-től, és kettőre az éllovas Borussia Dortmundtól, utóbbival három hét múlva találkozik szintén hazai pályán.

Magabiztosnak látta nyolcaddöntőbe jutott csapatát a Leipzig edzője

Marco Rose, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzője elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről azután, hogy kedden este Belgrádban 2–1-re nyert a Crvena zvezda vendégeként, és ezzel négy forduló után továbbjutott csoportjából.

Egy értékmérőnk van, a győzelem. A fiúk nagyon jól teljesítettek. Egy magabiztos, futballozni akaró csapatot láttam a pályán

– méltatta tanítványait a német szakember, hozzátéve, hogy a mérkőzés hajrájában keményen kellett küzdeniük a győzelem megszerzéséért, de futballistái ezt a feladatot is jól megoldották.

A lipcseiek – akiknél Gulácsi a cserepadról nézte végig a mérkőzést, míg Orbán sérülés miatt nem játszhatott – Xavi Simons révén kerültek előnybe az első félidőben, majd a 77. percben Lois Openda duplázta meg az előnyt, ám négy perccel később Benjamin Henrichs öngólja visszahozta a szerb reményeket, a Leipzig azonban meg tudta őrizni kapuját az újabb góltól.

„Minden nagyszerű volt ma este. Az eső, a hangulat és a kiharcolt győzelem” – nyilatkozta Emil Forsberg, annyit azonban önkritikusan megjegyzett, hogy miként az utóbbi időben számos alkalommal, úgy ezúttal is meggyűlt a csapat baja a helyzetkihasználással.

A svéd támadó középpályás egyúttal kijelentette, hogy a nyolcaddöntőbe jutás ellenére az utolsó két csoportmeccsüket sem veszik majd félvállról.

 „Ez a tiszteletről is szól. Továbbra is a legjobbunkat akarjuk hozni” – fogalmazott.

A lipcseiek negyedik alkalommal jutottak be a legjobb 16 közé a BL-ben, ám a korábbi években rendre az utolsó csoportkörben sikerült bebiztosítaniuk nyolcaddöntős szereplésüket.

Bajnokok Ligája csoportkör, 4. forduló

Rovatok