Index Vakbarát Hírportál

„A Real legutóbbi BL-győzelme? Senki sem fog rá emlékezni”

2023. november 8., szerda 14:59

A Barcelona-ikon Gerard Piqué újra olajat öntött a Real Madriddal lévő viaskodás tüzére, ugyanis most azt találta mondani, hogy a királyi gárda legutóbbi BL-győzelme egy a sokból, amire senki sem fog emlékezni.

A 36 éves Piqué 2022 végén vonult vissza a profi labdarúgástól „viszonylag” sikeres karriert követően: nyert Bajnokok Ligáját a Manchester Uniteddel (1) és a Barcelonával (3), összesen pedig 34 klubtrófeát ünnepelhetett.

A spanyol válogatottal 2006-ban U19-es Európa-bajnok, 2010-ben felnőtt világbajnok, majd 2012-ben Európa-bajnok is lett, tényleg nehéz lenne olyan versenysorozatot találni, amit ne nyert volna meg.

Most a RAC1-nek adott interjújában többek között a spanyol bajnoki versenyfutásról, korábbi klubjáról és a nagy rivális Real Madridról is beszélt.

A La Ligában 12 fordulót követően nagy meglepetésre a Girona áll az élen, két ponttal megelőzve a Realt, amelyet újabb két ponttal követ a Barcelona.

„Ijesztő. Kezdenek úgy kinézni, mint a Leicester City – utalt a Premier League-et 2016-ban döbbenetes meglepetésre megnyerő angol kiscsapatra Piqué. – Egyedülálló projekt az övék, és hihetetlen, ahogyan játszanak, és ahogyan felépítik a csapatjátékot.”

Korábbi csapattársával, Xavival kapcsolatban hozzátette, úgy véli, hogy képes lehet újra a helyes útra terelni a katalánokat, majd kitért a királyi gárdára is.

„A Real Madrid jelenleg nagyjából úgy fest, mint bármikor: nem nagyon inspiráló a csapat, de hozza az eredményeket, és februárban minden sorozatban állni fog még, aztán meglátjuk, hogyan fejezi be az idényt.”

A BEK/BL-sikereket illetően óriási a két gárda közötti szakadék a Real javára, hiszen a királyi gárda eddig 14-szer ülhetett fel Európa trónjára, bár a Barcelona öt elsősége is top ötös teljesítmény.

Mindig azt mondom, hogy fontos, hogyan érjük el a sikereket, és hogy milyen követelményeket állítunk saját magunkkal szemben. Amikor mi nyerünk, arra mindig emlékezni fognak, amikor ők, az csak egy újabb győzelem. A legutóbbi BL-győzelmük egy csoda volt, mert minden párharcban alárendeltek voltak, de senki nem fog emlékezni a sikerre

– vélekedett Piqué.

Az biztos, hogy Katalóniában örömmel hallják majd ezeket a szavakat, de nehéz azért teljesen komolyan venni, pont azért, amit maga Piqué is említett: a menetelés tele volt csodás feltámadásokkal.

Rovatok