Index Vakbarát Hírportál

Csertői Aurél a Budapest Honvéd új vezetőedzője

2023. november 9., csütörtök 21:06

Csertői Aurélt nevezték ki a labdarúgó NB II-ben 13. helyezett Budapest Honvéd vezetőedzőjévé – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Csertői Aurél több mint húsz éve edzősködik, 374 NB I-es és 124 NB II-es találkozón ült eddig a kispadon. A Fehérvárral Magyar Kupát nyert, és harmadik lett a bajnokságban, majd a Haladással is bronzérmet szerzett, a Paksot kétszer az ötödik helyig vezette, míg a Gyirmótot feljuttatta az NB I-be, a 2017/2018-es szezon végén pedig az MLSZ Rangadó díjátadó gáláján az év első osztályú edzőjének választották. Pakson és Gyirmóton összesen közel tíz évet töltött el, utóbbi klubtól nyáron távozott.

Tudom, hogy ez egy kemény feladat, de nincs nyafogás, most ezt a szituációt kell megoldani – idézte a kispesti klub honlapja csütörtökön az 58 éves szakembert, aki játékosként már segítette korábban az egyesületet. – Elsőként remélem, hogy az évből hátralevő négy meccsből kihozzuk a maximumot, ami megelégedéssel tölt el minket, a klubot, a szurkolókat. Próbáljuk még egységesebbé tenni a csapatot, mindenáron az eredményességre kell helyezni a hangsúlyt, hogy legyen egy biztos kiindulópont a téli felkészülésre.

A korábbi vezetőedző, Pinezits Máté múlt kedden közös megegyezéssel távozott, azóta megbízott edzőként Djordje Kamber irányította a csapatot. Utóbbi, valamint Takács László asszisztensedzőként segíti Csertői Aurél munkáját.

Az élvonalból tavasszal kiesett Honvéd 14 forduló alatt négy győzelmet aratott, négyszer döntetlent ért el, hatszor pedig vereséget szenvedett.

Legutóbb a szintén az előző idényben kiesett Vasas otthonában kapott ki nagyon simán, 3–0-ra.

Rovatok