Index Vakbarát Hírportál

Mennie kell! – Marco Rossi határozott kijelentést tett a magyar válogatott csatárról

2023. november 9., csütörtök 10:17

A Hamburgban légióskodó, ám ott nem sok játéklehetőséghez jutó Németh András március óta először került be a magyar labdarúgó-válogatott keretébe. A 21. születésnapját november 9-én ünneplő támadó behívásáról Marco Rossi szövetségi kapitány külön is beszélt az M4 Sportnak adott interjúban, kijelentve, a játékosnak mihamarabb csapatot kell váltania, ha azt akarja, a jövőben is a nemzeti tizenegy tagja lehessen.

Januárban hagyta el a KRC Genket Németh András, abban a reményben, hogy a német másodosztályú Hamburger SV-nél képes lesz a kezdőbe verekedni magát, de legalábbis jóval több lehetőséget kap majd felnőttszinten, mint a belgáknál. A remény azonban nem vált valósággá, hiába kezdett biztatóan, egy bokatörés megtörte a lendületét, a jelenlegi idényben pedig csak elvétve jut szóhoz a kikötővárosiaknál. Kilenc bajnokin mindössze 110 percet töltött a pályán...

Statisztikái fényében talán nem túlzás kijelenteni, ha nincs a válogatottság szempontjából posztriválisnak számító Varga Barnabás sérülése az FTC-ben, úgy jó eséllyel ezúttal sem kerül Németh Marco Rossi keretébe. A szövetségi kapitány szavaiból is ezt olvasni ki, aki kijelentette, ilyen kevés játéklehetőség mellett Németh a jövőben nem számíthat behívóra – ahogy ideális esetben a jelenlegi keret többi tagja sem.

Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell. Ez mindenkire vonatkozik

– idézte a szövetségi kapitányt az M4 Sport honlapja

Rossi azt is megjegyezte, Varga hiányában Ádám Martin lehet a csapat kezdőjátékosa kilences pozícióban. Ugyanakkor az Uszlan Hyundai légiósának formája sem tökéletes, az újabb bajnoki címet hozó 2023-as idényben ugyanis ő sem volt alapember a dél-koreaiaknál.

„Nem játszott annyira sokat mostanában, most pedig az ázsiai Bajnokok Ligájában van még egy meccse, ahol pályára léphet, aztán időben elengedhetik, hogy már az elején csatlakozhasson a válogatotthoz. Ez azért is fontos, hogy időben túllendüljön a hosszú utazáson, kiheverje az időeltolódást. Papíron, ha úgy számolunk, hogy az elejétől kezdve vérbeli csatárral játszunk, akkor vele számolhatunk” – jelentette ki a magyar válogatott szakvezetője. 

Németh eddig kétszer, Ádám tizenhétszer szerepelt a nemzeti csapatban.

Rovatok