Index Vakbarát Hírportál

Nincs meglepetés, Marco Rossi kihirdette keretét a sorsdöntő Eb-selejtezőkre

2023. november 7., kedd 13:07

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Telkiben kihirdette keretét a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkre. Az olasz szakember nem hívott be újoncot a sérült kulcsjátékosok helyére. A magyar válogatott előbb Bulgáriában, majd három nappal később hazai pályán, Montenegró ellen harcolhatja ki az Eb-kijutást.

Finoman szólva sem találta magát könnyű helyzetben Marco Rossi, mikor a novemberi, utolsó két Európa-bajnoki selejtezőre kellett behívnia játékosait. Mint ismert, a válogatott több alapembere sérüléssel bajlódik, például Sallai Rolandra és a még mindig nem bevethető Willi Orbánra sem számíthat a kapitány. 

Marco Rossi ennek fényében jelentette be 25 fős keretét az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó két mérkőzésére. A névsor alább. 

Az eddigiekben is elmondható volt, hogy minden összetartáson voltak a keretnek sérültjei, ez nem egy új helyzet. Eddig is megoldottuk a problémákat, most is meg fogjuk, még annak ellenére is, hogy két rendkívül nehéz mérkőzés áll előttünk. Ami pedig Sallai Rolandot illeti, hétfőn ő is megérkezik az összetartásra, velünk fog készülni, és mindennap ellenőrizni fogjuk a sérülését. Emellett velünk azonos időben lesz az U21-es válogatott összetartása, ezért sem hívtunk be újoncot a sérültek helyére

– indokolta döntését Marco Rossi. A magyar válogatott szövetségi kapitánya kitért arra is, hogy a bolgár szövetség döntése értelmében zárt kapuk mögött kell lejátszani a Bulgária elleni mérkőzést. Mint elmondta, számára érthetetlen a döntés, ezt az UEFA-nak nem lett volna szabad megengednie, és sajnálja a szurkolókat, akik már lefoglalták szállásukat, illetve megvásárolták repülőjegyeiket.

A magyar labdarúgó-válogatott vezeti G jelű selejtezőcsoportját, és a hátralévő két mérkőzésen mindössze egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy kvalifikáljon a jövő évi kontinenstornára. Ezt először Bulgáriában teheti meg, majd néhány nappal később a telt házas Puskás Arénában fogadja Montenegrót a selejtezősorozat zárásaként.

Mint ismert, a bulgáriai mérkőzés teljesen zárt kapus lesz, míg a Puskás Arénában rendezett találkozón vendégszurkolók nem vehetnek részt egy korábbi büntetés miatt.

Európa-bajnoki selejtezők, a további program

November 16., csütörtök

November 19., vasárnap

ÖN SZERINT MI LESZ A MAGYAR VÁLOGATOTT SORSA AZ EB-SELEJTEZŐKÖN?

A G CSOPORT ÁLLÁSA                     
1. MAGYARORSZÁG 6 4 2 11–4   7 14
2. Szerbia 7 4 1 2 13–7   6 13
3. Montenegró 6 2 2 2  6–8 –2   8
4. Litvánia 7 1 3 3  8–12 –4   6
5. Bulgária 6 2 4  3–10 –7   2

Rovatok