Index Vakbarát Hírportál

Liverpool gyászban, Klopp magánkívül az elvett egyenlítő gól miatt

2023. november 10., péntek 10:16

Bár kétségkívül pocsék teljesítményt nyújtott csütörtök este a Liverpool a Toulouse elleni Európa-liga-mérkőzésen, Jarell Quansah mégis kiegyenlített a 97. percben. Georgi Kabakov játékvezető előbb megadta a gólt, sőt még egy sárga lappal is sújtotta az egyik reklamáló francia játékost, de aztán hosszas VAR-ozás után érvénytelenítette az egyenlítést. Előzőleg ugyanis Alexis Mac Allister állítólag kezezett… Így maradt a 3–2-es francia győzelem.

Ahogy arról az Index már beszámolt, csütörtök este a labdarúgó-Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, az E csoportban a Liverpool idegenben 3–2-es vereséget szenvedett a Toulouse-tól. 

Szoboszlai Dominik csapatának továbbjutása így sem forog veszélyben, hiszen az állás jelenleg így fest:

  1. Liverpool: 9 pont
  2. Toulouse: 7
  3. Union St. Gilloise: 4
  4. LASK: 3

A vitatott gól előzményeiről és az azt követő hosszas huzavonáról készült videó itt látható:

Georgi Kabakov bolgár bíró középre mutat, sőt a tiltakozó toulouse-i Rasmus Nicolaisennek sárga lapot mutat fel. Akkor szólnak a játékvezető fülesére a VAR-szobából, hogy valami nem stimmel. Kabakov kimegy a monitorhoz, és hosszas vizsgálódás után úgy dönt, hogy Quansah gólját megelőzően Mac Allister jobb karját érintette a labda. 

A gól érvénytelen, marad a 3–2.

Steve McManaman, a TNT kommentátora elképedt a döntés láttán:

Hét vagy nyolc mozzanattal a gól előtt történt mindez, erre kezezés miatt érvényteleníti! Mi az ördög! Újraértelmezik a mérkőzést! Elképesztő, teljesen ki vagyok borulva, hogy ez megtörténhetett! Mac Allister mellel leveszi a labdát, lehet, hogy a felkarját is érinti, de a játék megy tovább, és még millió dolog történik a gól előtt!

Jürgen Klopp sem volt boldog, jóllehet elégedetlen volt csapata teljesítményével, és elismerte, hogy a Toulouse megérdemelte a győzelmet. Ettől függetlenül a lefújás után veszekedett a bíróval.

Ilyen nincs, már rég tovább ment a játék, berúgtuk az egyenlítő gólt, a bíró középre mutatott, amikor elkezdték vizsgálgatni az állítólagos kezezést. Berúgtuk a harmadik gólt, ez száz százalék. Még abban sem vagyok biztos, hogy érintette Mac Allister kezét a labda.

Szoboszlai nem tudta felrázni a Liverpoolt

Ami Szoboszlai Dominiket illeti, a magyar válogatott csapatkapitányát a szünetben cserélte be Klopp. A lapértékelések megoszlanak a teljesítményét illetően, olykor szöges ellentétben állnak egymással. Az osztályzatok 5-ös és 6-os körül mozognak.

91min.com: 5

Goal.com: 6. Stabilizálta a középpályát a borzalmas első félidő után.

Thisisanfield.com: 4. Úgy tűnik, Domot nem nagyon izgatja az Európa-liga.

Anfieldwatch.co.uk: 6. Valójában olykor segítette a Liverpool támadójátékát, mindenesetre jobban, mint a többi középpályás. Egyszerűen ő a klub legjobb középpályása, és egyelőre még nem is sérült meg.

Liverpoolecho.co.uk: 5. Nem ilyen beugrásról álmodozott…

Liverpool.com: 5. A legjobb megmozdulása egy sarkazás volt, de a Liverpoolnak ennél többre lett volna szüksége. Nem volt képes felrázni a csapatot.

Thenationalnews.com: 5. Nem éppen lenyűgöző és rá nem is jellemző beugrás a második félidőre a magyartól, akinek a teljesítménye néhány spekulatív távoli lövésre szorítkozott a meccs hajrájában.

Kíváncsiak vagyunk az olvasók véleményére, vajon kezezett-e Mac Allister, és helyesen döntött-e a bolgár bíró, amikor érvénytelenítette Quansah egyenlítő gólját.

Jó ítélet született?

  • 2778
    Rossz döntés, nem volt kéz, és már régen tovább ment a játék
  • 753
    Helyesen döntött, a kezezés miatt le kellett fújni az akciót

Rovatok