Index Vakbarát Hírportál

Diósgyőrben tört meg a Mezőkövesd lendülete, az Újpest a hajrában kapott ki

2023. november 11., szombat 16:42

A Diósgyőr 2–0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján, a Puskás Akadémia a 90. percben szerzett góllal pedig nyert 2–1-re az Újpest otthonában. A lila-fehérek sorozatban a harmadik bajnoki vereségüket szenvedték el, a legutóbbi fordulóban a Fehérvárral szemben is az utolsó pillanatban kapott gól miatt maradtak pont nélkül.

Zuhogó eső és meglehetősen hűvös időjárás fogadta a csapatokat, amelyeknek tagjait nem igazán zavarták meg a mostoha körülmények, bár az első húsz percben sok pontatlanság volt jellemző a felek játékára.

Az első félidő első felében néhány perc erejéig már-már a kapujához szegezte a hazaiakat a Mezőkövesd, de ez a nyomás nem járt együtt góllal. Amint kijött a szorításból a Diósgyőr, támadásban is veszélyesebbé vált, és a hajrában Bright Edomwonyi szemfüles találatával a vezetést is sikerült megszereznie a 41. percben.

Fordulás után jelentősen feljavult a vendégek játéka, akik meglehetősen sokat próbálkoztak támadások vezetésével, egyszer a keresztléc mentette meg a hazaiakat. Miközben a kövesdiek olykor kifejezetten tetszetős akciókkal rukkoltak elő, a DVTK inkább a gyors ellentámadásokban bízott.

Az utolsó negyedórához közeledve több olyan eset is történt a mezőkövesdi tizenhatoson belül, amelyet videobírós ellenőrzés követett, de tizenegyest egyik alkalommal sem ítélt a játékvezető. Tíz perccel a lefújás előtt hármas cserével frissített a hazai együttesen Kuznyecov Szergej vezetőedző, másodpercekkel ezután pedig egy szögletet követően megduplázta előnyét a Diósgyőr – Alex Vallejo iratkozott fel a gólszerzők közé –, s ezzel el is döntötte a mérkőzést.

A miskolci együttes négyes nyeretlenségi sorozatot szakított meg ezzel a sikerrel, míg az utolsó előtti helyen álló kövesdiek két győzelem után kaptak ki ismét az élvonalban.

A végjátékban dőlt el az Újpest–PAFC összecsapás

Rendkívül eseménydús és izgalmas volt az első félidő, amelynek elején az Újpest került előnybe, de négy perc múlva már egyenlítettek is vendégek, akik kétszer még a kapufát is eltalálták. A fordulást követően az újpestiek jártak közelebb a gólhoz, de előbb Simon, majd Tajti lövése csattant a bal oldali kapufán.

A folytatásban egyre több volt a szabálytalanság, nem igazán alakult ki folyamatos játék.

A hajrában a felcsútiak felpörögtek, és a 90. percben egy szöglet utáni lecsorgóból meg is szerezték a három pontot érő találatot.

(MTI)

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Vasárnap játsszák:

Pénteken játszották:

Rovatok