Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominikot nem dicsérik, de nem is ekézik

2023. november 12., vasárnap 17:51

A legutóbbi két, győzelem nélküli mérkőzésen, a Luton (1–1) és a Toulouse (2–3) ellen nem remekelt Szoboszlai Dominik. Ehhez képest biztató, hogy vasárnap a Brentford elleni 3–0 alkalmával stabilizálta a formáját, bár nem játszott kiemelkedően, de nem is lógott ki a csapatból. A jobbára 6-os osztályzatok is ezt tükrözik.

Hat 6-os, három 7-es és egy 5-ös. A brit média ilyen osztályzatokkal honorálta Szoboszlai Dominik teljesítményét a Liverpool csapatában a Brentford ellen. A szöveges értékelésekből is kitűnik, hogy hiányolják honfitársunktól az első liverpooli hónapokban mutatott kiemelkedő formát, de már látható a javulás a Luton- és a Toulouse-meccshez képest.

Liverpoolworld.uk: 5. Nem volt annyira hatással a játékra az első félidőben, amennyire szerette volna. Szünet után már többet volt nála a labda, ennek ellenére sokkal kevésbé nyomta rá a bélyegét a meccsre, mint az első hónapokban, miután megérkezett Liverpoolba. A végén lecserélték.

Anfieldwatch.co.uk: 7. Tetszetős passzjáték a csapattársakkal, segítette a Liverpool behatolását a támadóharmadba. Stabil játék, de lecserélték a hosszabbításban.

Liverpoolecho.co.uk: 7. Újabb szeszélyes, rapszodikus játék a magyartól az első félidőben. Az első gól azonban tőle indult. Szünet után feljavult. Lecserélték.

Rousingthekop.com: 6. Ritka csendes nap Szoboszlai Dominiktól. A magyar válogatott játékosa Endo mellett védekező szerepbe kényszerült. Így is kitűnt a sokat hibázó Brentforddal szemben.

Goal.com: 6. Egyik legcsendesebb játéka, amióta a nyáron megérkezett.

Liverpool.com: 7. Volt néhány minőségi megmozdulása az első játékrészben, amit alig vettünk észre. Ismét bebizonyította, hogy nem csupán látványos dolgokra képes.

Standard.co.uk: 6. Megpróbált előretörni a középpályáról, amennyire tőle telt, de ez egy olyan meccs volt, amikor a többi támadó villogott.

90min.com: 6. Inkább szorgalmas volt ezen a vasárnapon, semmint ügyes, de így is  megfelelt. 

Skysports.com: 6. Nincs szöveges értékelés, passzpontossága 87,7 százalék volt, ami jó. Két kulcspassza volt a meccsen.

Mscfootball.com: 6.

Rovatok